3 dolandırıcı 3 milyon TL’lik vurgun yaptı!

Üç ayrı kentte yaşayan ve internette tanışan üç dolandırıcı, kurdukları kontör yükleme sitesinde 170 bin kredi kartı bilgisi çalıp 3 milyon TL'lik vurgun yaptı.

Muzaffer Safa Yalçın İstanbul'da, Veysi Avcı Batman'da, Mustafa Ünsal Adana'da yaşıyordu… Üçlü, internette bir forumda tanıştı.

Organizatör Avcı, Hong Kong Politeknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi, yazılımcı Yalçın'dan insanların kredi kartı bilgilerini elde edebilmek için çok sayıda kişinin kullanacağı bir site kurmasını istedi. Ünsal ise kart bilgilerini depolayarak paraya çevirme görevini üstlendi. Yalçın www.tlmerkez.com adlı kontör TL yükleme sitesi kurdu. Üçlü, bu siteyle çok sayıda insanı ağına düşürdü. Kart bilgilerini ele geçiren üçlü, alışveriş sitelerinden kolayca paraya çevirebilmek için bilgisayar ve cep telefonu satın alıp yarı fiyatına sattı. Satış işini Ünsal üstlendi. Üçlü bu yolla 3 milyon lira elde etti.

ÜÇÜ DE TUTUKLANDI

Bir süre sonra İstanbul Siber Polisi, bir mağdurun kredi kartından uçak bileti satın alındığı ihbarı üzerine soruşturma açtı. İstanbul'dan Ankara'ya uçmak isteyen Yalçın, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Yalçın'ın içinde binlerce kişiye ait kredi kartı bilgisi bulunan bilgisayarına ve flash disklere el kondu. Yalçın, sorguda "Avcı'ya para karşılığında kredi kart bilgileri temin edilen site kurdum" dedi. "Çıkar elde etmek için suç örgütü kurma, suç örgütüne üye olma" suçlarından sabıka kaydı olan Avcı Batman'da, Ünsal ise Adana'da gözaltına alındı. Haksız elde edilen 3 milyon lirayı bölüşen üçlünün bilgisayarlarında toplam 170 bin kişiye ait kredi kart bilgisi ele geçirildi. Şimdiye kadar yüz yüze hiç görüşmedikleri anlaşılan Yalçın, Avcı ve Ünsal tutuklandı. Yasal sitelerin detaylı kart bilgisi istemediğini belirten polis, kredi kartı bilgilerinin tamamının paylaşılmaması için uyarıyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.