300 bin kişiyi internetten dolandırdı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 0850'li VOİP (İnternet üzerinden sesli görüşme) hatları üzerinden çok sayıda vatandaşı çeşitli bankaların temsilcisi gibi arayıp dolandıran 15 kişilik şebekeye operasyon düzenledi. Polis ekipleri, gözaltına aldığı şüphelilerin Türkiye genelinde 300 bin kişiyi arayarak yaklaşık 10 milyon TL vurgun yaptığını tespit etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine çok sayıda vatandaş banka hesaplarından bilgileri dışında para çekildiğini belirterek şikayetçi oldu. Polis ekipleri şikayetler üzerine yaptığı 2 aylık teknik takibin ardından şebekenin Afyonkarahisar'da kurduğu çağrı merkezinden vatandaşları 0850'li VOİP (İnternet üzerinden sesli görüşme) hattıyla arayarak dolandırdığını belirledi.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldığı operasyon izniyle 03 Mayıs Salı günü İstanbul ve Afyonkarahisar'da önceden belirlediği adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Yapılan operasyon kapsamında 8'i kadın 15 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 18 dizüstü bilgisayar, 19 cep telefonu, çok sayıda sahte kimlik, 2 kaşe, 1 flaş bellek ile çok sayıda yazılı doküman ele geçirildi.

KREDİ KARTI AİDATI GERİ İADESİ YÖNTEMİYLE KANDIRIYORLAR

Vatandaşları cep telefonundan arayıp kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan şüphelilerin, "Ödediğiniz kredi kart aidatınızın geri iadesiyle ilgili arıyorum. Şimdiye kadar hesabınızda yapılan yasal kesintileri yeni kredi kanunu kapsamında hesabınıza tanımlayacağız onaylıyor musunuz?" şeklindeki soruların ardından işlemleri gerçekleştirmek için kredi kart bilgilerini elde ettikleri, bu bilgilerle de yurtdışı sanal pos cihazlarıyla harcama işlemi gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

300 BİN KİŞİDEN, 10 MİLYON LİRA

Ekipler şebekenin Türkiye genelinde yaklaşık 300 bin kişinin kart bilgilerine ulaşarak yaklaşık 10 milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Polis ekipleri ele geçirdiği yazılı ve dijital verileri de incelemeye aldı.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Operasyon da polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Tuzla Tersaneler Bölgesinde Gemide Yangın Çıktı

Tuzla'daki tersanelerde demirli hayvan yemi taşıyan bir gemide yangın meydana geldi. Yangına müdahale etmek için çeşitli ekipler olay yerine intikal etti.

Balıkesir Sındırgı ve Kütahya Simav’daki Sismik Aktivite Sürekliliği

Balıkesir ve Kütahya'daki sismik aktiviteler, Santorini'deki depremlerle karşılaştırıldı. Uzmanlar, magmanın hareketi nedeniyle fay hatları dışındaki depremlerin oluştuğunu ifade etti.

Yeşilköy’de Silahlı Saldırı: Ünsal Bahçeci Hayatını Kaybetti

İstanbul Bakırköy'de bir otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 35 yaşındaki Ünsal Bahçeci ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı, ancak hayatını kaybetti. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Tuzla Tersanesindeki Gemide Yangın Çııktı

Tuzla'daki tersaneler bölgesinde demirli hayvan yemi taşıyan bir gemide yangın çıktı. Yangına müdahale için olay yerine çok sayıda ekip yönlendirildi.

Buca’da Börekçilikte Hijyen Skandalı Yaşandı

Buca'da bir börekçide farelerin böreklerin üzerinde gezdiği anlar kameralara yansıdı. Olay sonrası belediye ekipleri, gece yarısı mühavere gerçekleştirerek işletmeyi kapattı.