54 hakim ve savcıya yargılama izni!

HSYK 2. Dairesi, kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasında usulsüz dinleme kararı aldığı iddia edilen 54 hakim ve savcıya ilişkin yargılama izni verdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, bugün yaptığı toplantıda HSYK müfettişlerinin 22'si savcı 32'si hakim 54 kişi hakkındaki raporunu görüştü. Daire, bu kişiler hakkında kovuşturma izni verilmesini ve son savunmalarının istenmesini kararlaştırdı. Kovuşturma izni kararı, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine gönderilecek. Mahkeme, son soruşturmanın açılmasına karar verirse, bu kişiler Yargıtayda yargılanacak.

Savunmaların gelmesinin ardından kovuşturma sonucu beklenmeden de bu kişiler hakkında disiplin yönünden ihraç dahil çeşitli yaptırımlar gündeme gelebilecek. Bu arada, HSYK 2. Dairesi, "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasında usulsüz dinleme talep ettiği ve bu yönde karar aldığı iddia edilen 54 hakim ve savcıdan 49'unun 14 Temmuz'da tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar vermişti.

Daire, görevden uzaklaştırmaya ilişkin 5 aylık tedbir süresinin bitimine 4 gün kala bu kişiler hakkında açığa alma kararının devamını kararlaştırdı.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Öte yandan, HSYK Genel Kurulu, MİT'e ait tırların durdurulmasına ilişkin soruşturmada açığa alınan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile eski savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca'nın tedbiren açığa alma kararına yaptığı itirazı reddetti. MİT tırlarının durdurulması ve aranmasında görev alan savcılar, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırılmıştı. Savcılar, tedbiren açığa alma kararına karşı HSYK Genel Kuruluna itirazda bulunmuştu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.