İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: “KİMLİK BİLGİLERİ ÇALINDIĞI” İDDİASI GERÇEK DIŞI
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) gelen açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile basın mensupları arasında geçen diyalogun kasıtlı şekilde manipüle edildiği tespit edilmiştir. Açıklamada, “85 milyon vatandaşımızın verilerinin çalındığı ve BTK’nın Google’dan verilerin çalınmasıyla ilgili yardım istediği” şeklindeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu vurgulanmıştır. Sızdırılmış herhangi bir veri olmadığı ve Google’dan yardım istenmediği belirtilmiştir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bazı vatandaşların şifrelerinin çalınması sonucu adres bilgilerine ulaşıldığı tespiti üzerine gerekli hukuki işlemlere başlandığı duyurulmuştur.
AÇIKLAMADA GERÇEKLERİN DEĞİŞTİRİLDİĞİ BELİRTİLDİ
İletişim Başkanlığı’nın açıklamasında, bahsi geçen haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulanmıştır. İfadelerin kasıtlı olarak manipüle edildiği ve gerçeklerin değiştirildiği belirtilmiştir. Söz konusu iddiaların asılsız olduğu ve vatandaşların verilerinin çalındığı ya da Google’dan yardım istendiği yönündeki haberlerin doğruluğunun olmadığına dikkat çekilmiştir.
ŞİFRELERİN ÇALINMASI SONUCU ADRES BİLGİLERİNE ULAŞILDIĞI BELİRTİLDİ
İletişim Başkanlığı’nın açıklamasında ayrıca, bazı vatandaşların şifrelerinin çalınması sonucu sistemde kayıtlı adres bilgilerine erişimin sağlandığı bilgisi verilmiştir. Bu durum üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gerekli adımları attığı ve hukuki sürecin başlatıldığı ifade edilmiştir. Olayın detaylarıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtilmiştir.