İncirlik Üssü’nde sarı alarm!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nde 2015 yılında terör olaylarına karşı dikkatli olunması amacıyla verilen 'Charlie Alarmı' (sarı alarm) devam ediyor.

Adana'da bir dönem İncirlik Üssü'nde görev yapan 20 binden fazla yabancı askere hediyelik eşya, halı, spor aletleri ve av malzemeleri satışı yapan mahalle esnafı, iş yapamayınca dükkanları boşaltıp kapatmaya başladı.

'Küçük Amerika' olarak adlandırılan ve halen yaklaşık 3 binin üzerinde yabancı askerin görev yaptığı üssünün de bulunduğu merkez Sarıçam İlçesi'ndeki İncirlik Mahallesi'nde, ABD'nin Körfez ve Irak Savaşı döneminde parlak bir ticari dönem geçiren işyeri sahipleri, asker sayısı azalıp üs dışına çıkışları da kısıtlandığı için işleri durunca, dükkanlarını satmaya ve kiralamaya başladı.

Uzun süredir devam eden bu durum nedeniyle üzerinde 'kiralık' veya 'satılık' yazılı dükkanlar, 'hayalet kent' görüntüsü oluşturdu. İş yapamadıkları için dükkanları kapanan esnaf, alışverişin durduğunu, işyerlerini satamadıklarını, kiraya bile veremediklerini anlattı. İncirlik Üssü'nde, 2015'te terör olaylarında dikkatli olunması için verilen 'Charlie Alarmı' (sarı alarm) devam ediyor. Bu nedenle yabancı askerler üs dışına zorunlu olmadıkça çıkmıyor.

TÜRKİYE

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ankara’da Eşini Bıçaklayan Yasin Özdemir Tutuklandı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, eşine bıçakla saldıran Yasin Özdemir, olay sonrasında tutuklandı.

Bakan Şimşek ile Vekiller Arasında Vergi Borcu Tartışması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in enflasyon verilerinin eleştirilmesine yanıt vererek, kendisinin ve ekibinin kurumun verilerine müdahale etmediğini belirtti.

Huzurevi Şiddet Görüntülerine Bakanlıktan İnceleme Başlatıldı

İstanbul'daki bir huzurevinde çalışan bir kişinin, yaşlı bir adamı darp ettiği görüntüler yaygınlaşınca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruma müdahale etti.

Grip Riski Arttı: H3N2 Uyarıları Yükseliyor

H3N2 grip virüsü, Avrupa'da erken başlayan grip dalgasında önemli bir rol oynarken, Türkiye'de de vakalar artıyor. Uzmanlar, belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Tuzla Tersaneler Bölgesinde Gemide Yangın Çıktı

Tuzla'daki tersanelerde demirli hayvan yemi taşıyan bir gemide yangın meydana geldi. Yangına müdahale etmek için çeşitli ekipler olay yerine intikal etti.