“Türkiye’ye Kaçak Olarak Getirilen Timsahlar”

MISIR’DAN KAÇAK GETİRİLEN YABANİ HAYVANLAR

Mısır’dan yasadışı yollarla Türkiye’ye sokulmaya çalışılan Nil timsahları ve Nil varanları Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirildi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Mısır’dan giriş yapan bir şüpheli, F.H. ismiyle tanımlandı.

Şüphelinin valizinde yapılan aramada, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) listelerinde yer alan hayvanlar bulundu. İncelemeler sonucu, Hatay’a götürülmek üzere yurda sokulmaya çalışılan belgeleri eksik olan 17 adet Nil timsahı tespit edildi. Bu hayvanların 12’si canlı, 5’i ise ölü olarak ele geçirildi. Ayrıca, 10 adet Nil varanı da bulundu; bunlar arasında 5’i canlı, 5’i ölü durumdaydı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.