MGM, Kritik Uyarılar Yaptı! Sel, Dolu, Fırtına Geliyor!

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 2 Mayıs 2025 Cuma günü Türkiye genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla ilgili uyarıda bulunuyor. Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun büyük kısmı, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kısımları, İç Anadolu’nun doğusu ve bazı Güneydoğu Anadolu illerinde yağışların zaman zaman kuvvetli geçeceği düşünülüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, kuvvetli rüzgâr ve fırtına riskine karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Ayrıca, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı nedeniyle çamur yağışı bekleniyor. MGM’nin son değerlendirmelerine göre, yağışların özellikle öğleden sonra etkili olması öngörülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler arasında Orta ve Doğu Karadeniz’de Amasya, Rize, Samsun, Trabzon, Ordu ve Giresun yer alıyor. Doğu Anadolu’da Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Tunceli, Erzincan, Bingöl ve Bitlis (Malatya, Van ve Iğdır hariç) etkilenebilecek. İç Ege’de Muğla, Aydın, Uşak, Denizli ve Afyonkarahisar, Batı Akdeniz’de Antalya’nın batı iç kesimleri, Isparta ve Burdur’un batısı da yağış alması muhtemel yerler. İç Anadolu’da Ankara, Eskişehir’in doğusu, Çankırı, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale’nin kuzeyi ve Sivas; Güneydoğu Anadolu’da ise Adıyaman, Şanlıurfa’nın kuzeyi, Diyarbakır, Batman ve Siirt dikkat çekiyor. Karabük’ün doğusu ve Kastamonu da bu kapsamda bulunuyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı belirtiliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlar için tedbirli olunması gerekiyor.

ŞİDDETLİ RÜZGÂR VE TOZ TAŞINIMI

Rüzgârın Marmara’nın batısında (Balıkesir, Edirne, Kırklareli) ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği düşünülüyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda (Diyarbakır, Siirt, Batman) ise güney ve güneydoğu yönlerinden fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu durum, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması ve toz savrulması gibi riskler taşıyor.

Toz taşınımı nedeniyle Doğu Anadolu’nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu’da görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve çamur şeklinde yağış riski bulunuyor. MGM, bu bölgelerde yaşayanların özellikle ulaşımda dikkatli olmasını tavsiye ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

ABD Yaptırımları Maduro Ailesini Hedef Alıyor

ABD, Venezuela'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'ya yakın 7 kişinin mal varlığını dondurup yaptırım kararı aldı.

İstanbul’da Gıda Denetimleri Artırıldı: 1 Milyon 291 Bin Kontrol Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İstanbul'da yaptığı açıklamada, Ocak 2025'ten itibaren 1 milyondan fazla gıda denetimi yapıldığını ve 81 ilde denetimlerin süreceğini belirtti.

DEM Parti’den AK Parti’ye Meclis Görüşmesi

DEM Parti'nin İmralı heyeti, Meclis'te AK Parti grubuyla bir toplantı gerçekleştirdi. Heyette Faik Özgür Erol, Pervin Buldan ve Mithat Sancar yer aldı.

İstihdam Koruma Desteği Açıklandı: 3 Bin 500 Lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, imalat sektöründeki işletmelere, sigortalı çalışan sayılarını korumaları karşılığında kişi başına 3 bin 500 lira destek verileceğini duyurdu.

Balıkesir’de Gizemli İHA Düşüşü Gerçekleşti

Manyas'ta kaynağı bilinmeyen bir insansız hava aracı, boş bir alana düştü. Çiftçiler tarafından bulunan İHA, incelenmek üzere Ankara'ya ulaştırıldı.