Akıllı Kanser İlaçları Üretilecek!

TÜRKİYE GALİBİYETİ HEDEFLİYOR

Türkiye, sağlık sektöründe önemli bir adım atma aşamasına geliyor. Kanser tedavisinde ihtiyaç duyulan ve SGK tarafından karşılanmayan akıllı ilaçların yüksek fiyatları, hastalar ve aileleri için yıllardır büyük bir maddi ve manevi sıkıntı oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu soruna kapsamlı bir çözüm sunmak amacıyla harekete geçti.

HASTALIKLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIM

Kanser hastalarının SGK tarafından karşılanmayan bu akıllı ilaçlara sadece kendi imkanlarıyla ulaşabilmeleri, durumu daha da zorlaştırıyor. İmmünoterapide kullanılan bu ilaçların fiyatları 100 bin liradan başlayıp 2 milyon liranın üzerine çıkabiliyor. 12 kürlük bir tedavi sürecinin maliyeti 2,2 milyon lirayı bulabiliyor. Bu yüksek maliyet yüzünden hastalar çoğu zaman dava açmak zorunda kalıyor. Ancak mahkeme süreçlerinin uzun sürmesi mağduriyeti artırıyor.

KENDİ İLAÇLARIMIZI ÜRETME ZAMANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık alanındaki bu sorun karşısında duyarsız kalmadığını gösterdi ve Türkiye’nin gelişmiş bir ülke olarak akıllı ilaç üretebileceği mesajını verdi. Cumhurbaşkanı bu konudaki açıklamalarında, “Anlaşılan o ki kendi akıllı ilacımızı kendimiz yapacağız. İHA, SİHA ve KAAN’ı yapabiliyorsak, akıllı ilaçlarımızı da kendimiz üretebiliriz. Kendimizi geliştirmek için hızlı hareket edelim. Her türlü kaynak ve AR-GE desteği vererek çalışmaları başlatalım. Şu anda yaşanan mağduriyetleri giderecek adımlar atalım.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut mağduriyetlerin giderilmesi ve mahkeme süreçlerinin hızlandırılması adına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a talimat verdi. Yerli akıllı kanser ilacı üretimi için de ilgili bakanların derhal harekete geçmelerini istedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Buca’da Börekçilikte Hijyen Skandalı Yaşandı

Buca'da bir börekçide farelerin böreklerin üzerinde gezdiği anlar kameralara yansıdı. Olay sonrası belediye ekipleri, gece yarısı mühavere gerçekleştirerek işletmeyi kapattı.

Buca’da Börekçide Hijyen Skandalı Ortaya Çıktı

Buca'daki bir börekçide görülen fare, vatandaşların tepkisini çekti. Görüntüler sosyal medyada yayıldı, ardından belediye ekipleri işletmeyi mühürledi.

Güllü’nün Ölümünden Sonra Sıkı Soruşturma Başlatıldı

Şarkıcı Güllü'nün vefatının ardından yapılan soruşturmada, ölümünden dört gün önce BES birikimlerinin çekildiği ve hayat sigorta poliçelerinin incelendiği belirlendi.

Gss Borçlarının Silinmesi İçin Yargı Paketi Onaylandı

11. Yargı Paketi ile 1 Ocak 2016'dan önceki Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının silinmesi sağlanacak. Bu önemli değişiklikle birçok vatandaşın yükü hafifleyecek.

Bakan Işıkhan Asgari Ücret Görüşmelerini Değerlendirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret tartışmaları hakkında erken olduğunu belirtti.