Norveç’ten Turizm Vergisi Onaylandı

NORVEÇ’TE YENİ TURİZM VERGİSİ ONAYLANDI

Norveç’te milletvekilleri, ‘turizmden etkilenen bölgelerde’ gecelik konaklamalara yüzde 3 oranında vergi getirilmesine olanak tanıyan yeni düzenlemeyi onayladı. Bu yasa, yerel yönetimlerin bu vergiyi kendi yetkileri çerçevesinde uygulamalarına izin veriyor. Toplanan vergi gelirleri, hem turistlere hem de yerel halkı kapsayan turizm altyapı projelerinin iyileştirilmesi amacıyla kullanılacak.

BELEDİYELERİN FONDAN FAYDALANMASI İÇİN ŞARTLAR BELİRLENDİ

Belediyelerin bu fonları kullanabilmeleri için tesislerinin yetersiz olduğunu ispatlamaları ve projeleri için hükümetten onay almaları gerekecek. Norveç Ticaret ve Sanayi Bakanı Cecilie Myrseth, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hükümetinin ‘Avrupa’nın geri kalanıyla uyumlu’ bir turizm vergisi oluşturmak üzere ‘tarihi bir anlaşmaya’ vardıklarını belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

FAA Uyardı: Venezüella Hava Sahasında Riskler Artıyor

ABD Federal Havacılık İdaresi, Venezuela'daki artan askeri hareketliliğin uçuşlar için tüm irtifalarda risk yarattığını duyurdu.

Trump’tan Venezuela’ya Yönelik Petrol Tankeri Blokajı Talimatı

ABD Başkanı Trump, Venezuela'nın donanma tarafından kuşatıldığını ve hükümetin terör örgütü olarak sınıflandırıldığını duyurdu. Ayrıca, yaptırım altındaki petrol tankerlerine abluka getirileceğini belirtti.

Muğla’da Yasa Dışı Göçmen Operasyonu: 82 Yakalandı

Muğla'da yapılan bir operasyonla, bir evde 82 kaçak göçmen tespit edilerek yakalandı.

Hatay’da Tırın Tabanında 220 Bin Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Hatay'da polis, durdurduğu bir tırın dorse kısmında gizlenmiş 220 bin captagon hap buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fatih’te Cami Girişinde Yangın Paniği Yaşandı

Fatih'teki Sümbül Efendi Camii'nin girişindeki güvenlik kulübesinde meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Yangının nedeni araştırılıyor.