Norveç’ten Turizm Vergisi Onaylandı

NORVEÇ’TE YENİ TURİZM VERGİSİ ONAYLANDI

Norveç’te milletvekilleri, ‘turizmden etkilenen bölgelerde’ gecelik konaklamalara yüzde 3 oranında vergi getirilmesine olanak tanıyan yeni düzenlemeyi onayladı. Bu yasa, yerel yönetimlerin bu vergiyi kendi yetkileri çerçevesinde uygulamalarına izin veriyor. Toplanan vergi gelirleri, hem turistlere hem de yerel halkı kapsayan turizm altyapı projelerinin iyileştirilmesi amacıyla kullanılacak.

BELEDİYELERİN FONDAN FAYDALANMASI İÇİN ŞARTLAR BELİRLENDİ

Belediyelerin bu fonları kullanabilmeleri için tesislerinin yetersiz olduğunu ispatlamaları ve projeleri için hükümetten onay almaları gerekecek. Norveç Ticaret ve Sanayi Bakanı Cecilie Myrseth, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hükümetinin ‘Avrupa’nın geri kalanıyla uyumlu’ bir turizm vergisi oluşturmak üzere ‘tarihi bir anlaşmaya’ vardıklarını belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Güllü’nün Ölümü Üzerine Miras İddiaları Derinleşiyor

Yalova’daki evinden düşerek yaşamını yitiren şarkıcı Güllü’nün mirasıyla ilgili olarak savcılık, 50’den fazla kurumla iletişim kurarak hesaplarını inceledi ve varlığının pek az olduğunu tespit etti.

Cansever Lösemi Teşhisiyle Hayranlarını Üzüntüye Boğdu

Arabesk müziğin önde gelen sanatçılarından Cansever, lösemi teşhisi konulduğunu açıkladı ve tedavi süresi boyunca sahnelerden uzak kalacağını söyledi. Sevenlerinden destek bekliyor.

Sercan Yaşar Uyuşturucu Soruşturmasında Tahliye Edildi

Tanınmış bir isim olan Yaşar, uyuşturucu madde bulundurma ve satma suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ticaret Bakanlığı Güvensiz Ürünleri Kamuoyuna Duyurdu

Ticaret Bakanlığı, insan sağlığına zararlı olduğu belirlenen 'Metan' markalı lavabo açıcı ürününü toplatmaya karar verdi. Denetimler devam ediyor.

Beşiktaş Rafa Silva Krizini Çözmekte Zorlanıyor

Beşiktaş, Rafa Silva transferindeki sorunları gidermek için Benfica ile takas seçeneğini değerlendirmeye aldı. Başkan Adalı, 15 milyon euro talep ettiklerini belirtti.