Özgür Özel’den Davaya Dair Açıklama

GENEL MERKEZ ÜZERİNE DAVALAR VE CHP’YE YÖNELİK SÜREÇLER

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. kurultayının iptali ve parti yönetiminin görevden uzaklaştırılması talebiyle açılan davanın bir sonraki duruşması 30 Haziran’da yapılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu duruşmaya dair bazı açıklamalarda bulundu. “30 Haziran’da bir şey olmaz” diyen Özel, “Hukuken olmaz, mümkün değil. Ama kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, CHP’yi asla ve asla müfterilerin, iftiracıların, meczupların karıştırmasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

DAVA SÜRECİ VE ERTELEME BEKLENTİSİ

Özel, davanın başka bir tarihe ertelenmesini beklediklerini belirtti. “O tarihten sonra başka bir tarihe ertelenecektir. Eninde sonunda da bir sonuç doğurmadan mahkeme bitecektir” şeklinde konuştu. Davayla ilgili olarak CHP’nin bir türbülans yaratılmaya çalışıldığını vurgulayan Özel, bunun sonuç vermeyeceğini ve partiye kayyum atamasının ya da seçimlerin iptal edilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

KİPTAŞ İDDİALARINI YALANLADI

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda KİPTAŞ’tan 100 evin oy karşılığı verildiği iddialarını kesin bir dille reddeden Özel, “Bir tane delegeye KİPTAŞ’tan oy karşılığında ev verildiği, bir tane ispatlasınlar göreyim. İspatlarlarsa ben haysiyetsizim, ispatlamayan haysiyetsizdir. Bu kadar yüzsüzlük olmaz” dedi. Özel, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in en güçlü il başkanı olduğunu ve onun da halen kirada oturduğunu belirtti.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu için “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” kurduklarını ifade eden Özel, “Dışarıda olsa başında kendi olacak. Şu anda onun yerine 3 kişilik koordinasyon ekibi kurduk. Gruptan Bülent Tezcan ve partinin genel sekreterini görevlendirdim” dedi. Özel, partiyi yönetecek seçim kampanyasına hazırlanacaklarını ve bu süreçte 28 miting yaptıklarını açıkladı.

İDDİANAMENİN BİR AN ÖNCE YAZILMASI GEREKİYOR

Ekrem İmamoğlu hakkındaki iddianamenin bir an önce yazılması yönündeki talebini yineleyen Özel, “Ama bir an önce bu iddianameyi yazsınlar, yargılama başlasın. Çünkü ‘silahların eşitliğine’ ihtiyaç var, şu anda yok” diye belirtti. İddianamenin kabulüyle birlikte süreçlerin hızlanacağını düşündüğünü ifade etti.

ALTAYLI’YA YORUM VE KILIÇDAROĞLU’NA MEKTUP

Fatih Altaylı’nın tutuklanmasını da değerlendiren Özel, “Altaylı’nın bir açığının arandığını” söyledi. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu ile cezaevinde görüşmesinin ardından, Kılıçdaroğlu’nun avukatının yaptığı açıklamayı eleştiren Özel, “İnanamıyorum, yapılan sorumsuzluğa” dedi. Ekrem İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na yazdığı mektubunda bu avukatın niyetini sorduğunu belirten Özel, partinin imkanlarının dar olduğunu, bu tür bir durumun kabul edilemeyeceğini vurguladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Akkuyu NGS 2026’da İlk Ünitelerini Devreye Alıyor

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatında önemli gelişmeler yaşanıyor; 2024'te faaliyete geçmesi planlanıyor.

Ara Transfer Döneminde 3 Büyüklerin Hedefleri Belli Oldu

Süper Lig'de ara transfer dönemi yaklaşırken, 3 büyük kulüplerin gündemindeki öncelikli transfer hedefleri belirlendi. Listede dikkat çeken isimler yer alıyor.

Fransız Doktorun Zehirli Serum Skandalı: Ömür Boyu Hapis Cezası

Fransa'da anestezi uzmanı, düşük riskli ameliyatlarda hastaları zehirleyerek bir kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Fadime ve Efe Kadir’in Türküsü Açığa Çıktı

İscehisar ve Bayat köyleri arasında dilden dile yayılan "Al Fadimem" türküsünün ardındaki gerçek sevda hikayesini gün yüzüne çıkarmak amacıyla bir proje başlatıldı.

AB’den Rusya’ya 41 Petrol Tankerine Yaptırım Kararı

Avrupa Birliği, Rusya'nın petrol taşımacılığında kullanılan 41 tanker için yeni yaptırımlar getirdi. Bu adım, enerji sektöründeki baskıyı artırmayı hedefliyor.