KÜLTÜREL MİRAS SERGİSİ TAMAMLANDI
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çorum Valiliği iş birliğiyle düzenlenen “Hititler” sergisi, Türkiye’nin önemli kültürel miraslarından olan Hitit eserlerinin uluslararası tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla sona erdi. Çorum, Alacahöyük ve Boğazköy Müzelerinden seçilen 212 eşsiz arkeolojik eser, 7 Ekim 2024-6 Haziran 2025 tarihleri arasında Güney Kore’de, Gimhae Ulusal Müzesi ve Seul’deki Baekje Müzesi’nde sanatseverler ve tarih tutkunlarının ilgisine sunuldu.
DÖNÜŞ SÜRECİ BAŞLADI
Serginin tamamlanmasının ardından eserlerin Türkiye’ye dönüş süreci hızla başladı. Çorum Müzesi Müdürü Metin Çakar ve Boğazköy Müzesi Hititoloğu Özgür Meriç’in eşlik ettiği ekip, eserleri dikkatle paketleyerek, ilk olarak uçakla İstanbul’a, ardından karayolu ile ve polis eskortu eşliğinde 19 Haziran’da Çorum’a ulaştırdı.
KONTROLLER YAPILDI
19-24 Haziran tarihleri arasında, Güney Kore’den gelen uzmanlar ile Çorum ve Boğazköy Müzesi uzmanlarından oluşan bir grup, eserleri tek tek kontrol ederek teslim aldı. Yapılan detaylı kontrollerin ardından, bu paha biçilmez eserler, ait oldukları müzelerdeki depo ve vitrinlerdeki yerlerine yeniden yerleştirildi.
Tüm çalışmalarını tamamlayan Güney Koreli müze uzmanları, 25 Haziran’da Çorum’dan ayrılarak ülkelerine döndü.
KÜLTÜREL İŞ BİRLİĞİNE KATKI
Bu sergi, iki ülke arasındaki kültürel iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olarak öne çıktı. Hititlerin ve Çorum’un tanıtımına büyük boyutta katkı sağladı.
then "Add to Home Screen"