Alaska Zirvesi Tehdit Ediyor!

TRUMP’IN PUTİN GÖRÜŞMESİ VE OLASI SONUÇLAR

ABD Başkanı Donald Trump, 15 Ağustos’ta Alaska’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştireceği görüşmeye dair açıklamalarda bulundu. Trump, Putin’in cuma günü savaşı durdurmayı kabul etmemesi durumunda ağır sonuçlarla karşılaşacağını belirtiyor.

İLK GÖRÜŞME OLUMLU OLURSA İKİNCİSİ ZELENSKY İLE OLACAK

Trump, görüşmede gerekli yanıtları alamazsa ikinci görüşmenin gerçekleşmeyeceğini ifade ediyor. İlk görüşmenin olumlu geçmesi halinde, ikinci görüşmenin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ile Putin arasında olacağını ve kendisinin de bu görüşmeye katılacağını kaydediyor. Trump, Zelensky ve Avrupa liderleriyle yaptığı görüşmeyi “10 üzerinden 10” olarak değerlendirmiş ve bunun çok dostane geçtiğini vurgulamış.

ZELENSKY: “PUTİN’İN BLÖF YAPTIĞINI SÖYLEDİM”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Trump ile yaptığı görüşmede Putin’in blöf yaptığını ifade ettiğini aktarıyor.

TRUMP MEDYAYI ELEŞTİRİYOR

Trump ayrıca, medya tarafından yapılan eleştirileri haksız bularak, Truth Social paylaşımında “Putin ile yapacağım görüşme hakkında medya çok haksız davranıyor” sözlerini dile getiriyor. İlk başkanlık döneminde kabinesine dahil ettiği eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un, görüşmenin ABD’de yapılmasına rağmen “Putin zaten kazandı” dediğini aktaran Trump, medyada dolaşan birçok sahte habere de dikkat çekiyor. Medyada sıkça yer alan açıklamaları “sürekli işten çıkarılmış kaybedenler” ve “aptal insanlar” olarak nitelendiriyor.

MEDYADA HASTA VE DÜRÜST OLMAYAN İNSANLAR VAR

Trump, Rusya ile yapılması muhtemel anlaşmaların medyada olumsuz bir şekilde gösterileceğini, bu kişilerin “hasta” ve “dürüst olmayan” olduğunu belirtiyor. Ayrıca kısa sürede Avrupalı liderlerle de görüşeceğini ve onların anlaşma yapılmasını görmek isteyen kişiler olduğunu kaydediyor.

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in 9 Ağustos’ta İngiltere’de Ukraynalı ve Avrupalı yetkililerle bir araya gelerek, Trump ve Putin’in görüşmesi öncesi “ortak zemini belirlemek” amacıyla temaslarda bulunduğu iddia edildi. Yetkililer, Putin’in Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile 6 Ağustos’ta Ukrayna konusunu görüştükten sonra Trump’ın Zelensky ve bazı Avrupalı liderlerle telefon görüşmeleri yaptığını aktarıyor. Trump ve Putin’in 15 Ağustos’ta Alaska’da Ukrayna konusunu görüşmesi bekleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Cam Ürünlerin Kullanımında Ciddi Yaralanma Riski Uyarısı

Cam pipetler, sağlık riskleri nedeniyle tartışma konusu oldu. Kırılma ihtimali ve yaralanma riskleri, özellikle çocuklarda ve bakıma muhtaç bireylerde dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.

Yeni Elektrik Faturası Dönemi Yaklaşıyor: 5 Bin Kilovatsaatten 4 Bin Kilovatsaate Düşürüldü

Türkiye'de 51 milyondan fazla elektrik abonesini kapsayan harcama limitlerinde değişiklik yapıldı. 2026'dan itibaren limiti aşan aboneler, elektriği maliyetle ödeyecek.

Karadeniz’de İnsansız Hava Aracı Düşürüldü

Karadeniz'de kontrolü kaybeden bir insansız hava aracı, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'lar tarafından etkisiz hale getirildi.

Fenerbahçe 4-0’lık Galibiyetle Momentumunu Korudu

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Domenico Tedesco, önceki galibiyetin ardından momentumlarını korumanın önemli olduğunu vurguladı ve bu maçı da 4-0 kazanmanın sevincini paylaştı.

İtalya Serie A’da Inter Zirveyi Ele Geçirdi

Avrupa'nın beş büyük futbol liginde, İngiltere'de Arsenal, İspanya'da Barcelona, Almanya'da Bayern Münih, İtalya'da Inter ve Fransa'da Lens lider konumda yer alıyor.