TBMM AÇILIŞ RESEPSİYONU VE SİYASİ KULİSLER
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenen 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılış resepsiyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti liderleriyle olan görüntüleriyle siyasi kulislerde büyük etki yarattı. Gazeteci Ahmet Hakan, Hürriyet’teki köşesinde “Bu fotoğraflara bakarak söylenebilecek yedi şey” başlıklı yazısında dikkat çeken yorumlar yaptı.
GÖRÜNTÜLERİN ANLAM DERİNLİĞİ
Hakan, “Memleket siyasi kutuplaşmış olmasa, siyasette yeni ittifak arayışları söz konusu olmasa, iktidarın yeni anayasa beklentisi olmasa… Bu kareler sıradan birer temas olarak yorumlanabilirdi. Ama kazın ayağı öyle değil” şeklinde ifade etti. Yazısında, “Bu fotoğraf karelerinde asgari ya da azami medeni bir ilişki var. Niye bu kadar büyütülüyor ki” denilebileceğini, fakat durumun aslında böyle olmadığını vurguladı.
SİYASETİN GELECEĞİNE YÖNELİK İPUÇLARI
Ahmet Hakan, DEM’lilerle Erdoğan arasındaki ilişkideki sıcaklığın, Davutoğlu ve Babacan’ın Erdoğan karşısındaki mahcubiyetinin, Fatih Erbakan’ın ise bir aile büyüğünün elini sıkar gibi Erdoğan’ın elini sıkmasının, önümüzdeki dönemde siyasetin alacağı yeni şekillere dair birçok ipucu barındırdığını belirtti. Bunun yanı sıra, “Hiçbir ipucu barındırmasa bile doğal olarak böyle yorumlanıyor” sözleriyle durumu özetledi.