Mattia Ahmet Minguzzi İçin Anma Töreni Düzenlendi

Pazarın girişindeki çocuk parkının yanında gerçekleştirilen tören sırasında, anne Yasemin Akıncılar Minguzzi, istinaf sürecinin tamamlandığını bildirdi. Katillere “çocuk” diyenlere hakkını helal etmeyeceğini vurgulayan Minguzzi, “Kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. Bu böyle biline.” ifadelerini kullandı. Korkmadığını belirten Minguzzi, “Durmayacağım. Korksunlar benden. Bir yıl boyunca yasa çıkmadı. Hakkımı helal etmiyorum. En son Atlas, şimdi sıra kimde?” şeklinde konuştu.

Çocukların hayatını kaybettiği yerde sorumlulukla durduğunu söyleyen baba Andrea Minguzzi, buranın bir yaşam alanı olması gerektiğini ifade etti. Minguzzi, “Mattia bir sembol değildi, o bir çocuktu, evlattı. İki kültür arasında bir köprüydü. Çocukları koruması gereken bir dünya onu koruyamadı. Burada duran bu heykel, bir yüz taşımıyor. Ahmet 15 yaşında olacaktı. Bu kaykayın üzerinde 15 kuş var. Ahmet Mattia’nın 15 yılı, yarım kalan ama unutulmayan bir hayat. Bir baba olarak, bir insan olarak nefret etmeden ama geri adım da atmadan adaleti aramaya devam edeceğiz.” dedi ve heykelin burada kalmasının, “Öldürülen her çocuk bütün toplum için bir kayıptır.” hatırlatmasını sağlamasını istediği belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, Dilek İmamoğlu, ailenin avukatı ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cezaların ağırlaştırılması gerektiğini dile getirdi. Özdağ, “Önce cinayetleri engelleyecek sistemi kurmak gerekiyor.” diyerek, “Aradan geçen zaman içinde hiçbir önlem alınmadı ve şimdi başka çocuklarımızı aynı kader bekliyor. Çünkü ertesi gün alınması gereken tedbirler alınmayıp konu geçiştiriliyor.” açıklamasında bulundu.

Aile ve katılımcılar, konuşmaların ardından pazarın girişindeki Mattia Ahmet Minguzzi anısına hazırlanan, üzerinde kaykay ve güvercinlerin bulunduğu anıtın olduğu alana geçerek karanfil bıraktılar. Bu sırada, “Mattia Ahmet için adalet”, “Kanunlar değişsin, çocuklar ölmesin” ve “Sokakta katil istemiyoruz” sloganları attılar.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Siyasi İletişimde Dijital Dönüşüm Etkisi Artıyor

Sosyal medya, milletvekillerinin siyasi etkisini belirleyen yeni bir ölçüt oldu. CHP lideri Özgür Özel, dijital alanda rakiplerine fark atarken, AK Parti Instagram stratejileriyle dikkat çekiyor.

Amazon 14 Bin Çalışanını İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor

Amazon, iş gücünü azaltma çerçevesinde ikinci bir işten çıkarma dalgası planlıyor. Önümüzdeki hafta yaklaşık 14 bin beyaz yakalı çalışan çeşitli birimlerden işten ayrılabilir.

TBMM İmralı Görüşmesinin Tam Tutanaklarını Yayınladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 24 Kasım 2025'te İmralı Adası'ndaki görüşmelere dair tam tutanakları yayınladı. Kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Apple’ın Yeni Siri Modeli: ChatGPT ve Gemini’ye Rakip Olacak

Apple, Siri'nin performansını artırmak için "Campos" projesini başlatarak, asistanı daha gelişmiş muhakeme ve sohbet yetenekleriyle donatmayı planlıyor.

İmamoğlu’nun Diploma İptaline Dava Reddedildi

İmamoğlu'nun lisans diplomasının iptaliyle ilgili açtığı dava, mahkeme tarafından oy birliğiyle reddedildi.