Kılıçdaroğlu Bayram Sonrası Genel Merkeze Dönecek

CHP’de son gelişmelerin ardından eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu konutunda ziyaret eden milletvekilleri, kritik görüşmenin ardından dönüş tarihini açıkladı. Müslüm Sarı kameralar karşısında partide yaşanan üzüntüyü dile getirip Parti Meclisi ile genel merkeze dönüş planlarını aktardı.

SARI KONUT ÖNÜNDE PARTİNİN İÇ DURUMUNU VE GÖRÜŞMELERİ ANLATTI

SARI'NIN KONUT ÖNÜNDEKİ AÇIKLAMALARI

Konut önünde basın mensuplarına konuşan Müslüm Sarı, parti genel merkezinde yaşanan olaylardan duyulan üzüntüyü ifade etti ve sürecin detaylarını paylaştı.

“Partinin içi çok harap, gerçekten çok üzücü. 103 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilk defa böyle bir olay ortaya çıkıyor. Biz bu olayların ortaya çıkmaması için elimizden gelen çabayı sarf ettik ama maalesef gerçekleştiremedik. o anda genel merkezin içinde bulunan yöneticilerimizle bir diyalog kuramadık. İlk defa Cumhuriyet Halk Partisi’nde Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri partisine içeri giremedi. Biz içeri girip aklıselim yol bulalım istedik ama bu gerçekleşmedi. Dolayısıyla genel başkan da bu manzaradan dolayı son derece üzgün. Böyle bir süreçte kendisiyle karşılıklı değerlendirme yaptık. Önümüzdeki süreçte partinin yetkili organları toplanacak ve bu yetkili organları bir yol haritası belirleyecek. Bu yol haritasına göre de hızlı bir şekilde ilerlenecek.”

BAYRAM SONRASI PARTİ MECLİSİ VE KILIÇDAROĞLU'NUN DÖNÜŞ PLANI

Müslüm Sarı, Parti Meclisi’nin toplanmasının öncelikli gündem olduğunu ve Kılıçdaroğlu’nun bayramın ardından genel merkeze döneceğini belirtti.

“Parti meclisini bayram sonunda toplama planımız var. Bununla ilgili bir değerlendirme yapıldı. Genel başkan da bayramdan sonra yani parti meclisinden önce genel merkezdeki kendi makamına gelecektir. Bu süreci de şimdilik genel merkeze gelmeden önce kendi ofisinden takip edecek. Biz farklı partilerden insanlar değiliz, düşman değiliz. Neticede genel başkan, Özgür Bey’le de, diğer milletvekili arkadaşlarımıza da temas kuracaktır. Temas kurulmayacak diye bir durum yok. Önümüzdeki bayram da bir fırsat. Bu süreçte, kucaklaşarak, birleşerek bu süreci götüreceğiz.”

Gözler şimdi bayram sonrası toplanması beklenen Parti Meclisi’ne ve Kılıçdaroğlu’nun genel merkezdeki makamına dönüşüne çevrildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

T Akdoğan Trans Lojistik İflas Etti

Alev çıkaran ve Karayolları Trafik Kanunu'na aykırı aksesuarlar bulunduran TIR'larıyla gösteri yapan Tanju Akdoğan'a ait şirketin iflası açıklandı. Neslihan Akdoğan'a ait T Akdoğan Trans Lojistik Dağıtım Taşımacılık Limited Şirketi, geçtiğimiz ay konkordato başvurusunda bulunmuştu.

Erdoğan Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir video mesajı yayınladı. Mesajında, tüm vatandaşların bayramını kutlayarak terörsüz Türkiye sürecine vurgu yaptı.

AK Parti’nin Bayramlaşma Heyetleri Belli Oldu

AK Parti, Kurban Bayramı'nın ikinci günü siyasi partilerle bir bayramlaşma programı düzenleyecek. Bu etkinlikte, AK Parti Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman başkanlığında bir heyet, çeşitli siyasi partileri kabul edecek.

Kılıçdaroğlu PM ve YDK Toplantısına Hazırlanıyor

Mutlak butlan kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu, parti yönetimini yeniden belirleme çabası içerisinde. Onur Yusuf Üregen'in avukatı, Ankara 3.

CHP Genel Merkezi’nde Polis Tahliyesi Yapıldı

CHP Genel Merkezi'nin polis tarafından tahliye edilmesi olayı, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin açıklamalarıyla gündeme geldi. Bakan Çiftçi, polis müdahalesinin devletin inisiyatifiyle değil, CHP yönetiminden gelen talep doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti.