Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği hava-hava füzelerinin harp başlıklı atış testlerini başarıyla tamamlayarak önemli bir doğrulama aşamasının geride bırakıldığını duyurdu. GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN füzeleri bu testlerle etkinliğini bir kez daha kanıtladı. Bakan Kacır başarıyı mühendislik ve kararlılığın somut göstergesi olarak nitelendirdi.
ATIŞ TESTLERİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Bakan Kacır yaptığı açıklamada milli hava-hava füzelerinin harp başlıklı atış testlerini başarıyla geçtiğini belirtti. Testler sonucunda doğrulama sürecinin tamamlandığını ifade etti. Bu gelişmenin sıradan bir test olmadığını vurguladı.
CAYDIRICILIK MÜHENDİSLİKLE BULUŞTU
Bakan Kacır, elde edilen başarının gökyüzündeki caydırıcılığın somut bir kanıtı olduğunu söyledi. Aynı zamanda Türk mühendisliğinin ulaştığı seviyeyi gözler önüne serdiğini aktardı. Kararlılığın bu noktadaki kritik rolüne dikkat çekti.
EKBİ VE PAYDAŞLARA TEBRİK
TÜBİTAK SAGE bünyesinde görev yapan mühendis ve teknisyenler başta olmak üzere emeği geçen tüm paydaşları yürekten kutladı. Bakan Kacır bu büyük başarının ülkeye hayırlı olmasını diledi.