Emeklilerin intibak davası temmuza ertelendi

Ankara 3. İş Mahkemesi’nde bugün görülecek olan emeklilerin intibak davası ileri bir tarihe ertelendi.

İntibak davasının Ankara 3. İş Mahkemesi’nde bugün görülmesi beklenen duruşması ertelendi. Davanın 13 Temmuz 2015 saat 09.30’a ertelenme nedeninin, dosyadaki eksiklikler olduğu öğrenildi.

Ankara 3. İş Mahkemesi’nde görülen intibak davasını Türkiye Emekliler Derneği açmıştı. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için açılan ve milyonlarca emekliyi ilgilendiren davada intibak kararı çıkarsa emekli maaşlarına zam yapılması söz konusu olabilecek. Kararın ardından intibak için yasal düzenleme yapılması gerekecek. İntibak düzenlemesi ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması söz konusu olacak. Ancak intibak talebi kabul edilebileceği gibi redde edilebilir. Gözler 13 Temmuz'da yapılacak olan duruşmada.

HÜRRİYET

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Marmara Ereğlisi Sahilinde Deniz Seviyesi Tedirgin Ediyor

Tekirdağ'da deniz suyu, kıyıdan 20 metre geri çekilerek dikkat çekti. Bu durum bölgedeki vatandaşlar arasında merak uyandırdı.

Mehmet Akif Ersoy Yeni Avukatıyla Savunma Sürecine Geçti

Mehmet Akif Ersoy, savunma avukatlarıyla yollarını ayırarak yeni süreci için Ankara Barosu’ndan Avukat Hüseyin Kaya’yla anlaşma sağladı. Kaya, önceki dönemde Dilan - Engin Polat çiftinin avukatlığını yapmıştı.

TV+ Platformundan Jasmine Dizisine Yayın Durdurma Kararı

TV+ platformu, HBO Max ile yaptığı ortak lisans anlaşması çerçevesinde Jasmine dizisini yayından kaldırma kararı aldı.

Edirne İpsala’daki Çiftlikteki Yangında Büyük Hasar

Edirne'deki bir çiftlikte meydana gelen yangında, bir ev, iki biçerdöver, iki otomobil, iki traktör römorku ve çeşitli tarım aletleri zarar gördü.

Morgan Stanley Altın Fiyatlarını 2026 İçin Öngördü

Morgan Stanley, merkez bankalarının ve ETF'lerin alım azaltımlarının altın fiyatlarını 2026'da etkileyerek yükselişin yavaşlayacağını tahmin etti. Faiz indirimleri ve zayıf dolar ise destek sağlayacak.