Selahattin Demirtaş Türkiye’ye döndü

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşanan olayların insan olan herkesin vicdanını sızlattığını ve bütün ölümlerin tamamının ortak acıları olduğunu belirterek, parti olarak ölümler arasına ayrım koymadıklarını vurguladı. Türk ve Kürtlere birbirlerine sarılma çağrısı yapan Demirtaş, yaşananlar için en faydalı ilacın "barış" söylemi olduğuna dikkat çekti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gece saatlerinde Diyarbakır'a geldi. Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dağlıca'da yaşanan olayın insan olan herkesin vicdanını sızlattığını ve bütün ölümlerin herkesin ortak acısı olduğunu belirten Demirtaş, parti olarak ölümler arasına ayrım koymadıklarını vurguladı.

Her şeye rağmen vatandaşlardan bütün çirkinlikleri sineye çekmelerini istediğini kaydeden Demirtaş, "Kardeşliğinizi bozmayın, Türk-Kürt birbirinize sarılın. En faydalı ilaç barış söylemidir. Elbette ki barış kazanacak" dedi.

Bir gazetecinin, geçtiğimiz günlerde, "Bu ortamda seçim yapılmaz" sözlerini hatırlattığı Demirtaş, şunları kaydetti: "4 gündür milletvekilleri Cizre'ye gidemiyor. Milletvekillerini ateş açılıyor. Bugün üç küçük çocuk açılan ateşle yaralandı. Çocuklar, askerler, polisler, gençler ve bebekler ölüyor. Biz seçimden korkmuyoruz, seçim yapılmasını istiyoruz. Halkımıza güveniyoruz. kendimize güveniyoruz ve seçimden kaçmıyoruz. Ama ortam süt limanmış, herkes heyecanla seçimi bekliyormuş gibi bir yanılsama yaratmanın bir anlamı yok. AKP tam da bu ortamda seçime gitmek istiyor. Sadece seçim için değil, seçimden daha kıymetli bir şeyi kurtarmaya çalışıyoruz. Gençlerin, evlatların canını kurtarmaya çalışıyoruz. Biz sadece ölümler dursun istiyoruz, sonrasına halk kendisi karar verir. Madem sandıkta hesaplaşalım diyorsunuz. 7 Haziran'da ders almadıysanız 1 Kasım iki ay sonra geliyor. Orada bir kez daha hesaplaşalım. Ama bir kez daha mızıkçılık yapmak yok. Bir kez daha sandığa gömüldüğünüz zaman çıkıp sandık sonuçlarını tanımıyorum demek yok. Halkın idaresine saygı duyacaksınız."

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

ABD Yaptırımları Maduro Ailesini Hedef Alıyor

ABD, Venezuela'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'ya yakın 7 kişinin mal varlığını dondurup yaptırım kararı aldı.

İstanbul’da Gıda Denetimleri Artırıldı: 1 Milyon 291 Bin Kontrol Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İstanbul'da yaptığı açıklamada, Ocak 2025'ten itibaren 1 milyondan fazla gıda denetimi yapıldığını ve 81 ilde denetimlerin süreceğini belirtti.

DEM Parti’den AK Parti’ye Meclis Görüşmesi

DEM Parti'nin İmralı heyeti, Meclis'te AK Parti grubuyla bir toplantı gerçekleştirdi. Heyette Faik Özgür Erol, Pervin Buldan ve Mithat Sancar yer aldı.

İstihdam Koruma Desteği Açıklandı: 3 Bin 500 Lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, imalat sektöründeki işletmelere, sigortalı çalışan sayılarını korumaları karşılığında kişi başına 3 bin 500 lira destek verileceğini duyurdu.

Balıkesir’de Gizemli İHA Düşüşü Gerçekleşti

Manyas'ta kaynağı bilinmeyen bir insansız hava aracı, boş bir alana düştü. Çiftçiler tarafından bulunan İHA, incelenmek üzere Ankara'ya ulaştırıldı.