Türkiye’ye gelecek yardıma engel!

AVRUPA Birliği’nin, göç krizinin aşılması amacıyla Türkiye’yle yürüttüğü müzakerelerin ana unsurları arasında yer alan ve iki tarafın üzerinde anlaştığı 3 milyar Euro düzeyindeki kaynak İtalya engeline takıldı.

Normalde Türkiye konusunda sergilediği olumlu tavırla tanınan İtalya’nın bu tutumunun ardında Almanya ile son dönemde enerji, bankacılık ve göç krizi konularında yaşadığı görüş ayrılıkları yatıyor.

İtalyan yetkililer bu konuda fazla yorum yapmamaya özen gösterirken; AB diplomatları blokajın ardında yatan gerekçeleri anlamakta zorlandıklarının altını çiziyor. Konunun bugün AB maliye ve ekonomi bakanlarını bir araya getirecek toplantıda Almanya tarafından gündeme getirilmesi öngörülüyor.

AB yetkilileri, bu kaynağın devreye sokulmaması halinde Türkiye ile varılan uzlaşıda kendi üzerine düşeni yapmayan taraf olma durumuna düşüleceğine dikkat çekerek, sorunun ivedilikle aşılması gereği üzerinde duruyor.

Türkiye’deki Suriyeli mülteciler için kullanılması öngörülen 3 milyar euro tutarındaki kaynağın 1 milyar euro düzeyindeki diliminin AB bütçesinden karşılanması kararlaştırılmıştı. Geri kalan 2 milyar euro seviyesindeki kaynak ise üye ülkelerin ulusal bütçelerinden karşılanacak. Bu kaynağa en fazla katkı yapacak ülke ise Almanya. Berlin’in en az 427 milyon euro katkı yapması öngörülüyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Başakşehir, Samsunspor’u Deplasmanda Geçti

Başakşehir, Süper Lig'in 16. haftasında Samsunspor'u 2-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti.

Türkiye’de Ortanca Yaş Değişimi Dikkat Çekti

Türkiye'de iller arasındaki nüfus yapısında 22 yıllık yaş farkı belirlendi. Genç ve yaşlı nüfusun farklı etkilerle şekillendiği tespit edildi.

Etiler’in Gözde Mekânına Narkotik Operasyonu

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un tutuklandığı olayda tanıklar, onunla bir mekânda uyuşturucu kullandıklarını iddia etti. Narkotik ekipleri mekâna baskın yaptı.

Trabzonspor Ve Beşiktaş 6 Gollü Derbide Eşitliği Sağladı

Trabzonspor, Süper Lig 16. haftasında Beşiktaş ile evinde oynadığı maçta 3-3 eşitlikle sahadan ayrıldı.

İstanbul İçin Deprem Tehlikesine Dikkat Çekildi

Bilim insanları, İstanbul'da potansiyel bir deprem riski taşıyan sessiz alanı belirledi. Kumburgaz ile Prens Adaları arasında, Avcılar segmentindeki 15-20 kilometrelik bölgeyi uyardı.