Bu anket moralini bozacak

Almanya'da son yapılan bir araştırmaya göre, Almanların üçte ikisi Merkel'i yeniden başbakan olarak görmek istemiyor.

Insa araştırma şirketi tarafından Cicero dergisi için yapılan araştırmaya katılanların yüzde 64'ü Merkel'in 2017'de yapılacak genel seçimlerde başbakan olmasına karşı.

– Araştırmaya göre, erkeklerin yüzde 66.1'i, kadınların ise yüzde 61.9'u Merkel'e karşı.

– Yaş durumuna bakıldığında Merkel'e en çok karşı olanlar ise 45-54 yaş aralığında olanlar.

– Siyasi partilerin seçmenleri arasında Merkel'e en çok Almanya için Alternatif Partisi AfD (yüzde 96.2) ve Sol Parti seçmenleri (yüzde 87.6) karşı.

– Eğitim ve gelir düzeyi düştükçe de Merkel'e destek azalıyor. Diplomasızların yüzde 74.8'i dördüncü kez Merkel'in başbakan olmasını istemiyor. Bu oran yüksekokul ve üniveriste mezunları arasında yüzde 58.2'ye geriliyor.

– Geliri aylık bin Euro'nun altında olanların yüzde 74.2'si, 4 bin Euro'nu üzerinde olanların ise 56.5'i Merkel'e karşı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Türk Telekom’dan Espor Alanında Yeni Destek

Türk Telekom, sporcu desteklerini sürdürüyor. Yerli sosyal medya platformu Yaay, eTürkiye Kupası'nın isim sponsoru oldu; turnuva 29 Aralık-20 Ocak'ta Riva'da düzenlenecek.

ABD Yaptırımları Maduro Ailesini Hedef Alıyor

ABD, Venezuela'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'ya yakın 7 kişinin mal varlığını dondurup yaptırım kararı aldı.

İstanbul’da Gıda Denetimleri Artırıldı: 1 Milyon 291 Bin Kontrol Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İstanbul'da yaptığı açıklamada, Ocak 2025'ten itibaren 1 milyondan fazla gıda denetimi yapıldığını ve 81 ilde denetimlerin süreceğini belirtti.

DEM Parti’den AK Parti’ye Meclis Görüşmesi

DEM Parti'nin İmralı heyeti, Meclis'te AK Parti grubuyla bir toplantı gerçekleştirdi. Heyette Faik Özgür Erol, Pervin Buldan ve Mithat Sancar yer aldı.

İstihdam Koruma Desteği Açıklandı: 3 Bin 500 Lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, imalat sektöründeki işletmelere, sigortalı çalışan sayılarını korumaları karşılığında kişi başına 3 bin 500 lira destek verileceğini duyurdu.