ABD açıkladı: İsrail kameraları kabul etti!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Harem üş-Şerif'in 7/24 kameralarla izlenmesini kabul ettiğini söyledi.

Kerry'nin açıklamasına göre, Netanyahu ayrıca, İsrail'in Harem üş-Şerif'te Müslimanların dua edebileceğine, gayrimüslimlerin ise sadece ziyaret edebileceğine dair güvence verdiğini belirtti.

KRAL ABDULLAH VE ABBAS'LA GÖRÜŞTÜ

Harem-üş Şerif'in himaye hakkını elinde bulunduran Ürdün Kralı Abdullah ile Amman'da bir araya gelen Kerry, buradaki temasları kapsamında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la da görüşmüştü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kerry-Abbas görüşmesinde Filistin topraklarında yaşanan son gelişmeler, artan şiddet olayları ve İsrail'in Kudüs'teki ihlalleri ele alındı.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Radine, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Kerry'den İsrail tarafı ile ilgili gerçekleştirmeye çalıştığı bazı adımları dinleyen Abbas, Kudüs, mukaddes eşyalar ve yasal konumunun korunması ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarının durdurulmasının İsrail tarafının atması gereken öncelikli adım olduğunu dile getirdi" dedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Tuzla Tersaneler Bölgesinde Gemide Yangın Çıktı

Tuzla'daki tersanelerde demirli hayvan yemi taşıyan bir gemide yangın meydana geldi. Yangına müdahale etmek için çeşitli ekipler olay yerine intikal etti.

Balıkesir Sındırgı ve Kütahya Simav’daki Sismik Aktivite Sürekliliği

Balıkesir ve Kütahya'daki sismik aktiviteler, Santorini'deki depremlerle karşılaştırıldı. Uzmanlar, magmanın hareketi nedeniyle fay hatları dışındaki depremlerin oluştuğunu ifade etti.

Yeşilköy’de Silahlı Saldırı: Ünsal Bahçeci Hayatını Kaybetti

İstanbul Bakırköy'de bir otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 35 yaşındaki Ünsal Bahçeci ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı, ancak hayatını kaybetti. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Tuzla Tersanesindeki Gemide Yangın Çııktı

Tuzla'daki tersaneler bölgesinde demirli hayvan yemi taşıyan bir gemide yangın çıktı. Yangına müdahale için olay yerine çok sayıda ekip yönlendirildi.

Buca’da Börekçilikte Hijyen Skandalı Yaşandı

Buca'da bir börekçide farelerin böreklerin üzerinde gezdiği anlar kameralara yansıdı. Olay sonrası belediye ekipleri, gece yarısı mühavere gerçekleştirerek işletmeyi kapattı.