Ahmet Hakan saldırısında gelişme!

Gazeteci Ahmet Hakan'ın, evinin önünde uğradığı saldırıya ilişkin 1’i tutuklu 7 şüpheli hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Savcılık yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle şüpheliler hakkında "örgüt" suçundan takipsizlik verdi.

Gazeteci Ahmet Hakan'ın, evinin önünde uğradığı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı.
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından hazırlanan iddianamede gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un yanı sıra koruması Cemal Ceyhun Kıral ve şoförü Sari Demir mağdur müşteki olarak yer aldı. Başsavcılığın onayının ardından Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüphelilerin önceden görev dağılımı yaptıkları ve olayı kurguladıkları belirtildi.

Şüphelilerden Ahmet Şengüler'in, gazeteci Ahmet Hakan'ın yüzüne yumruk atarak burnunu ve gözlüğünü kırdığı belirtilen iddianamede Hakan’ın aldığı darbe etkisiyle yere düştüğü anlatıldı. Ahmet Hakan'ın daha sonra ayağa kalkıp karşı kaldırıma geçmeye çalışırken, şüpheliler Ahmet Şengüler ve Fuat Elmas tarafından tekmelenerek kaburgalarının kırıldığı anlatılan iddianamede, şüpheliler Yahya Kemal Gezer ve Nezih Özbirinci'nin köşe yazılarından ve televizyon programındaki konuşmalarından rahatsız olarak husumet besledikleri gazeteci Ahmet Hakan’ı bu nedenlerle dövmeyi planladıkları ifade edildi.

İddianamede, yaşanan olay sırasında şüphelilerden Kamuran Ergin'in, bira şişesiyle Hakan'ın koruması Cemal Ceyhun Kıral'a saldırdığı, bira şişesinin Türk Ceza Kanunu'na göre silahtan sayıldığı kaydedildi.

12 YIL 4 AYA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede, tutuklu şüpheli Ahmet Şengüler'in, "Mala zarar verme", "Kasten silahla yaralamaya teşebbüs", "Basit yaralama", "Kemiklerin kırılmasına zarar verecek şekilde kasten yaralama" ve "Hakaret" suçlarından 3 yıldan 12 yıl 4 aya kadar hapsi talep edildi.

Diğer 6 şüpheli hakkında ise "mala zarar verme", "kasten silahla yaralamaya teşebbüs", "basit yaralama", "kemiklerin kırılmasına zarar verecek şekilde kasten yaralama" suçlarından 2 yıl 8 aydan 10 yıla kadar hapis istenilen iddianamede “Örgüt” suçundan ise takipsizlik kararı verildi.

İddianamede olayın örgütlü şekilde gerçekleştiğine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle şüpheliler hakkında "örgüt" suçundan takipsizlik verildiği aktarıldı. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde, şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Rojin Kabaiş Soruşturmasında Telefon İncelemesi Tamamlandı

Van'da Rojin Kabaiş'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Kabaiş'in telefonuna ilişkin şifre, kırılamadığı için İspanya'ya gönderildi.

Kenan Yıldız İtalya’da En Değerli Oyuncu Seçildi

Juventus'ta oynayan Kenan Yıldız, kasım ayında gösterdiği performansla takımın en iyi oyuncusu ödülünü kazandı.

TCMB Toplam Rezervleri 190,8 Milyar Doları Aştı

Merkez Bankası'nın rezervleri, son bir haftada 4.366 milyar dolar artış gösterdi. Bu olumlu gelişme, piyasada dikkat çekti.

Bursaspor Yeniden Tırmanışta Zirveyi Zorluyor

Bursaspor, Süper Lig şampiyonu unvanıyla uzun bir aradan sonra 2. Lig Kırmızı Grup'ta başarılı bir performans sergileyerek liderlik koltuğuna oturdu.

Ateşkese Rağmen İsrail’in Gazze Saldırıları Sürüyor

Gazze Şeridi'nin güneyinde, İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu bir Filistinli sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.