AK Parti-CHP 35 saat istikşafi görüşme yaptı

Hükümet kurma sürecinde, AK Parti ile CHP arasında gerçekleştirilen istikşafi görüşmeler, 5 ayrı oturumda yaklaşık 35 saat sürdü.

Hükümet kurma sürecinde AK Parti ile CHP heyetleri yaklaşık 35 saat görüştü.

AK Parti adına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile  CHP adına Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un koordinesinde gerçekleşen AK Parti veCHPheyetleri, toplam beş kez bir araya geldi.

Görüşmelerin biri TBMM'de, diğer dördü ise Ankara Palas Devlet Konukevi'nde gerçekleşti. Görüşmeler 24, 28, 30 Temmuz ile 1 ve 3 Ağustos'ta yapıldı.

Ankara Palas Devlet Konukevi'nde 24 Temmuz'da yapılan ilk görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan ve Osman Can katıldı.

CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı.
Heyetler ikinci ve üçüncü görüşmeleri de yine Ankara Palas Devlet Konukevi'nde gerçekleştirdi. Görüşmelerin üçüncüsüne AK Parti'den 6, CHP'den ise 5 kişi katıldı.

Dördüncü ve en kısa görüşme ise 1 Ağustos'ta TBMM'nin Mermerli Salonu'nda yapıldı. Bu görüşme 3 saat sürdü.

Toplamda yaklaşık 35 saat süren istikşafi görüşmelerde, "demokratikleşme, yeni anayasa, ekonomi, eğitim, sosyal programlar, Türkiye'nin iç ve dış güvenliği, dış politika, Avrupa Birliği ve Ortadoğu politikaları" başta olmak üzere farklı konular ele alındı.

Görüşmede, konu başlıkları üzerinde çalışma yapan, ortak ajanda ve gündem maddeleri belirleyen AK Partive CHP heyetleri, "iki parti arasında, bir ortaklık yapısı çıkıp çıkmayacağını" değerlendirdi.
Görüşmelerin ardından heyetler, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na raporlarını sunacak.
Heyetlerde farklı isimler yer aldı

İki parti arasında yapılan istikşafi görüşmelerde, zaman zaman değişik isimler yer aldı.
Görüşmelerin seçim ve hukuk işleri konu başlıklarının ele alındığı turlarda, CHP heyetine Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan katıldı. Dış politikanın ele alındığı son tur görüşmelerinde ise CHP heyetine bu kez de Genel Bakan Yardımcısı Murat Özçelik dahil oldu.

AK Parti heyetinde ise Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili Lütfi Elvan yer aldı.

TRT

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.