Ak Parti Duyurdu: Emekli Maaşları Düzenlenecek

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINI ARTIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığına yönelik çalışmaların hâlâ sürdüğünü belirtti. En düşük emekli aylığının artırılması ile ilgili bir soruya cevap veren Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın önderliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile temaslar gerçekleştirdiklerini söyledi.

MEMURLAR VE EMEKLİLER İÇİN ÖNEMLİ TARİH: 3 TEMMUZ

Bu konuyla ilgili etki analizleri için bilgi talep ettiklerini dile getiren Güler, TÜİK verilerinin 3 Temmuz’da açıklanmasıyla memur ve emeklilere yönelik enflasyon farkının belirleneceğini ifade etti. En düşük emekli aylığının 14 bin 469 lira olduğunu hatırlatan Güler, bu rakamın 3 milyon 716 bin emekliyi etkileyeceğini aktardı.

Güler, “Etki analizleri ile rakamları ve oranları değerlendireceğiz. Kanun teklifimiz perşembe günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak. Rakam belirlendikten sonra, son bir değerlendirme yaparak bu rakamı kesinleştireceğiz. Yapılan düzenleme, bu teklife eklenecek.” şeklinde konuştu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Muğla’da Yasa Dışı Göçmen Operasyonu: 82 Yakalandı

Muğla'da yapılan bir operasyonla, bir evde 82 kaçak göçmen tespit edilerek yakalandı.

Hatay’da Tırın Tabanında 220 Bin Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Hatay'da polis, durdurduğu bir tırın dorse kısmında gizlenmiş 220 bin captagon hap buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fatih’te Cami Girişinde Yangın Paniği Yaşandı

Fatih'teki Sümbül Efendi Camii'nin girişindeki güvenlik kulübesinde meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Yangının nedeni araştırılıyor.

Edirne’de Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

Edirne'de bir otomobilin çarptığı motosiklet, takla atarak kaza yaptı. Motosiklet sürücüsü yaşamını yitirirken, bir kişi de yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Eğitim-Camiasında Öğretmene Şiddet Tepkisi Büyüyor

Canik'te düzenlenen okul sporları etkinliğinde, öğrencilere yönelik öğretmene şiddet olayı yaşandı. Bu duruma sendikalar sert tepki gösterdi.