AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sezai Karakoç’u Andı

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEZAI KARAKOÇ’U ANDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Hüseyin Yayman, ünlü şair ve yazar Sezai Karakoç ile 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Prof. Dr. İlhan Varank’ın Şehzadebaşı Camisi’nin hazire alanında bulunan kabirlerini ziyaret etti. Yayman, bu ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

SEZAI KARAKOÇ’U ANMA ETKİNLİĞİ

Yayman, AK Parti Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı olarak büyük şair, yazar, düşünce insanı ve filozof Sezai Karakoç’u anmak amacıyla burada bulunduklarını dile getirdi. Karakoç’u kabri başında dualarla andıklarını belirten Yayman, “Sezai Karakoç, Yedi Güzel Adam’ın en değerli isimlerinden biridir. Karakoç, hikayesi olan bir insandır; bir okuldur. Sadece şiirleriyle, düşünce yazılarıyla ve fikirleriyle değil, bizzat şahsiyetiyle de müstesna bir insandır. Cemil Meriç’ten ilhamla, ‘Elinde demir asa, ayağında demir çarık, ömrünü Türk irfanına adamış, mütecessis bir fikir işçisidir’ şeklindeki sözler onu en iyi anlatan ifadelerdir. Eserleri ve yaşam biçimiyle, erdemli duruşuyla yeri doldurulamaz eşsiz bir insandır.” şeklinde konuştu.

KARAKOÇ’UN MİLLETİN GELECEĞİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Yayman, Sezai Karakoç’un hikayesinin tüm millete, özellikle gençlere örnek teşkil ettiğini vurguladı. Yayman, Karakoç’un sözlerinin bu dönemde büyük bir anlam ve önem kazandığını belirterek, “Düşüncenin, insanlık değerlerinin ve hürriyet anlayışının kriz yaşadığı bu çağda Karakoç, erdemin, hürriyetin ve insanlık değerlerinin en büyük savunucularından biridir.” ifadelerini kullandı. AK Parti olarak kültürü ve sanatı, milleti birleştiren temel unsurlardan biri olarak gördüklerini vurgulayan Yayman, bu kapsamda salı günü AK Parti Kütüphanesi’nde Sezai Karakoç ile ilgili bir sempozyum düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

ETKİNLİĞE KATILAN İSİMLER

Ziyarette, AK Parti MKYK Üyesi ve Kültür ve Sanat Politikaları Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Keskin ve AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Helin Görgül de yer aldı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.