Akaryakıt fiyatlarında büyük düşüş!

EPDK’nın beklenen indirimi sonunda pompaya yansıdı! Akaryakıt fiyatlarında önemli bir düşüş yaşandı. Benzinde 76 kuruş, motorunda ise 1 lira 10 kuruşluk indirimle, Türkiye genelindeki istasyonlardaki fiyatlar dengelendi. İstanbul ve Ankara’da litre fiyatları şaşırtıcı bir şekilde aşağı çekildi. İşte detaylar!

Bu gece itibarıyla benzinin litre fiyatı 76 kuruş, motorin ise 1 lira 10 kuruş ucuzlayarak tüketicilere nefes aldırdı. İstanbul’da benzinin litresi 40 lira 46 kuruşa, Ankara’da ise 41 lira 16 kuruşa düştü. Motorin ise İstanbul’da 42 lira 4 kuruşa, Ankara’da ise 42 lira 8 kuruşa indi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, rafinerilerdeki kar avantajına dikkat çekerek benzin ve motorine 1 ile 1,5 TL arasında indirim yapılacağını belirtti. Yapılan düzenleme ile tüketicilere yansıyan bu indirim, uzun süredir artış eğiliminde olan akaryakıt fiyatlarına olumlu bir mola getirdi.

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatını oluşturuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirleniyor. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki bu çifte indirim, tüketicileri sevindirirken, gelecekteki fiyat hareketlerini de merak konusu haline getirdi. Güncel bilgileri takip etmek önemli!

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.