Ala Bakanlık’tan ayrıldı konaktan ayrılmadı

Efkan Ala, Başbakanlık Müsteşarı görevindeyken, 25 Aralık 2013'te, AKP milletvekili Muammer Güler'in istifasıyla boşalan İçişleri Bakanlığı'na "dışarıdan" atandı.  Ala'nın İçişleri Bakanlığı dönemin, tam bir "atamalar dönemi" oldu; Bakanlığı'na bağlı pekçok vali ve emniyet müdürü, birbiri ardına gelen kararnamelerle değişti. Ankara Valisi de, Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı döneminde değişti. Ve Valilik görevine, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar atandı.

15 Eylül 2014'da görevden ayrılan Ankara Valisi Alaattin Yüksel, hemen Vali Konağı'nı da boşalttı. Ancak yerine atanan Mehmet Kılıçlar Çankaya Caddesi üzerindeki Vali Konağı'na taşınmadı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir düzenleme ile, İçişleri Bakanı ile Ankara Valisi'nin resmi ikametgahları "takas" edildi.
EFKAN ALA TAŞINMADAN ÖNCE TADİLAT YAPILDI

Eylül'de boşalan Vali Konağı için, İçişleri Bakanlığı Müşteşarlığı 14 Ekim 2014 tarihinde "tadilat ihalesi" açtı.  Ancak ihale, İhale Kanunu'nun "savunma ve güvenlikle ilgili özel durumlara" ilişkin 21-C maddesine göre yapıldı. İhale Kanununun 21-C maddesi, "savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların" varlığında, ihalenin "ivedilikle" ve "davet usülüne göre" yapılmasını öngörüyor.
Bu çerçevede, Vali Konağı'nın tadilatına ilişkin ihale, onay tarihinden bir gün sonra, yani 15 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Davet yöntemiyle yapılan ihaleyi,  595 bin TL’ye (266 bin dolara) MT Güven Elektrik Elektronik Tel. İnş. Taah. İth. İhr. Sa. ve Tic. Ltd. Şirketi üstlendi.
Tadilat yaklaşık bir ay kadar sürdü. Tadilatın tamamlanmasının ardından da, o günlerde İçişleri Bakanı olan Efkan Ala, Vali Konağı'na taşındı. Yapılan "takas" çerçevesinde de, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da, İçişleri Bakanları'na ayrılmış olan, Reşit Galip Caddesi üzerindeki "İçişleri Bakanı ikametgahına" yerleşti.
ALA, BAKANLIK'TAN AYRILDI, KONAK'TAN AYRILMADI

Efkan Ala, Anayasa'nın seçimlerden üç ay önce üç bakanlığın, İçişleri, Ulaştırma ve Adalet Bakanlıklarının,  "tarafsız isimlere bırakılmasını" öngören maddesi uyarınca, 6 Mart 2015 tarihinde görevinden ayrıldı.  Ala, "dışarıdan" Bakan olduğu için, milletvekili ünvanı taşımıyor.
Ayrıca, Bakan olmak için devlet memuriyetinden de ayrıldığından, şu anda sadece "sade vatandaş". Ankara kulislerinde, görevinden ayrılmasından 10 gün geçmesine rağmen, halen "sade vatandaş" statüsünde olan Ala'nın, hala Vali Konağı'nı boşaltmamasını konuşuyor.

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.