KOÇ HOLDİNG’İN YAT LİMANI GENİŞLETME PROJESİ BAŞLATILDI
Yıllar süren ihale süreçlerinin ardından Koç Holding’e 40 yıllığına devredilen İstanbul’daki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın genişletme projesi için gerekli başvuru yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı. Projenin hayata geçmesi durumunda yat kapasitesi 1.288 metrekareden 2.120 metrekareye yükselecek ve toplam alan 437.788 metrekare olarak belirlenecek.
DENİZE DOLGU ÇALIŞMASI YAPILACAK
Revizyon projesine göre marina, Fenerbahçe Mahallesi kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında bulunan 314.541 metrekare deniz alanı ile 111.840 metrekare kara alanı ile toplamda 437.788 metrekareli bir alana ulaşacak. Yat bağlama kapasitesi artırılarak 2.120’ye çıkarılacak. Şu anda 1.288 yata hizmet veren marina, 24.900 metrekare mendirek, 1.193 metre rıhtım ve 2.666 metre iskele ile faaliyet gösteriyor. Proje kapsamında mendirek 36.158 metrekareye, iskele 4.054 metreye yükseltilecek ve 1.997 metrekarelik deniz dolgusu yapılacak. Kara alanında ise 12.321 metrekare ticari alan, 5.482 metrekare idari ve teknik alan, 22.087 metrekare kapalı otopark, 13.742 metrekare açık otopark ve 9.150 metrekare çekek alanı planlandı.
İHALE SÜREÇLERİ HAKKINDA
Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, 1998 yılından beri Koç Holding tarafından işletiliyor. Liman, AKP’nin 2011’de başlattığı özelleştirme sürecinde 14 yılda beş kez ihale aşamasına gelmişti. İlk ihale 2014’te yapıldı, Koç Holding, 664 milyon dolarlık teklifini geri çekti. 2017’de yeterli talep oluşmadığı için bir ihale iptal edildi, 2021’de Koç Holding, 2,5 milyar lira ile ihaleyi kazandı ancak AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan sonucu iki ay sonra iptal etti. Son ihalede müteahhit Vahit Karaarslan, 505 milyon dolar ile Koç’un önünde ihaleyi kazandı ancak daha sonra ihaleden çekildi. İkinci en yüksek teklifi veren Koç Holding, 2025’in Şubat ayında imzalanan sözleşme ile işletme hakkını 40 yıl daha aldı.
GENİŞLETME PROJESİ İLE İLGİLİ ENDİŞELER
Kadıköy halkı, genişletme projesinin beraberinde getireceği sorunları tekrar gündeme taşıdı: Yapılaşmanın artmasıyla bölge en az üç yıl boyunca şantiye alanına dönecek. Spor ve dolaşım alanları ile yürüyüş yolları kapanacak, sahil ve park alanları tamamen kısıtlanacak. İnşaat faaliyetleri nedeniyle halk sağlığı ciddi şekilde zarar görecek ve akciğer, solunum yolu hastalıkları artacak. Su kirliliği ve atık yoğunluğu artarak ekolojik dengeyi bozacak, müsilaj ve kötü koku gibi sorunlar çoğalacak. Ayrıca, balıkçıların hakları da gasp edilebiliyor.