SICAKLIK ARTIKÇA YANGINLAR ARTIYOR
Türkiye’nin birçok bölgesinde sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte orman yangınları baş göstermeye başladı. Devam eden yangınlara müdahale edilirken, bir yandan da soruşturmalar yürütülüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
TUTUKLAMALAR VE GÖZALTILAR
Bakan Yerlikaya, 22-27 Temmuz 2025 tarihleri arasında yaşanan orman yangınlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Jandarma tarafından gözaltına alınan 7 kişiden 3’ünün tutuklandığını duyurdu. Sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “Orman Yangınlarıyla ilgili Jandarmamız tarafından; 7 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bunların 3’ü tutuklandı; 4’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.”
YANGINLARIN SEBEBİ
Ayrıca, Sakarya Hendek Kocatöngel Mahallesinde 22 Temmuz’da çıkıp aynı gün söndürülen yangının, tarla temizleme amacıyla yakılan ateşin ormanlık alana sıçramasından kaynaklandığı tespit edildi. M.Ç. ve N.O. isimli şüpheli şahıslar hakkında adli kontrol kararı verildi. Sakarya Akyazı Boztepe Mahallesinde yine 22 Temmuz’da başlayan ve sona eren yangının ise A.B. isimli şüphelinin eski yatağını yakmaya çalışırken ateşin ormana sıçraması sonucu meydana geldiği belirlendi ve bu şahıs tutuklandı.
DİĞER YANGINLAR VE GÖZALTILAR
Karabük Ovacık Kışla Köyü’nde 23 Temmuz’da başlayan ve 26 Temmuz’da söndürülen orman yangını için B.K. isimli şahıs adli kontrolle serbest bırakıldı. Balıkesir Savaştepe Karaçam Mahallesi’nde ise 25 Temmuz’da başlayan yangının, bir işletmede yapılan temizlik çalışmaları sırasında yakılan ateşin ormana sıçraması sonucu ortaya çıktığı belirlendi. Bu yangınla ilgili N.A., H.S. ve M.S. isimli şüpheli şahıslar gözaltına alındı; 2’si tutuklandı, birine adli kontrol kararı verildi.
VATANDAŞLARA UYARI
Bakan Yerlikaya, özellikle yaz aylarında ormanları korumak adına vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli olmalarının elzem olduğunu ifade etti. “Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun,” diyerek sözlerini noktaladı.