Almanya, Rusya Saldırısına Hazırlanıyor

Almanları Rusya korkusu sardı. Avrupa’nın en büyük ekonomisi olarak, ülke savunma harcamalarını artırırken, bombaya dayanıklı sığınak ve barınak ağını hızla genişletme planları yapıyor.

MEVCUT HAZIRLIK DURUMU
Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Ofisi (BBK) Başkanı Ralph Tiesler, ülkenin önümüzdeki dört yıl içerisinde Rusya’dan gelebilecek bir saldırıya karşı hazır olması gerektiğini belirtiyor. Tiesler, Avrupa’nın en büyük ekonomisinin çatışma gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini ve Almanya’nın şimdiki durumda yeterince hazırlıklı olmadığını vurguluyor.

SALDIRI RİSKİ ÜZERİNE ENDİŞELER
Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Tiesler, “Uzun bir süre boyunca Almanya’da savaşın hazırlanmamız gereken bir senaryo olmadığına dair yaygın bir inanç vardı. Bu değişti. Avrupa’da büyük bir saldırı savaşının riskinden endişeliyiz” diyor.

SIĞINAKLARDA ACİL YENİLEME
Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, özellikle Baltık ülkelerinde korkuya neden olurken, Polonya ve Almanya’da da endişeler artıyor. The Guardian gazetesine göre Almanya’daki yaklaşık 2 bin sığınaktan ve soğuk savaştan kalma koruma odalarının yalnızca 580 kadarı çalışır durumda ve çoğu milyonlarca euroluk yenilemeye ihtiyaç duyuyor.

YETERSİZ KORUMA YAPISI
Bu sığınakların yalnızca 480 bin kişiyi barındırabileceği belirtiliyor. Buna karşılık BBK, Finlandiya’da bulunan 50 bin koruma odasının 4,8 milyon kişiye, yani nüfusun yüzde 85’ine yetecek alana karşılık geldiğini aktarıyor.

BİLGİ SİSTEMLERİNE İHTİYAÇ VAR
Tiesler, halkın nereye sığınabilecekleri konusunda daha fazla bilgiye ulaşabilmesi için uygulama ve yol işaretleri gibi bilgi sistemlerinde ince ayar yapılmasını ve uyarı sirenlerinin yükseltilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getiriyor. Mevcut uyarı uygulamalarının bilgisayar korsanlarına karşı daha iyi korunması gerektiğini de ekliyor. Tiesler, Başbakan Friedrich Merz’in hükümetini ajansının planlarını uygulamak için gerekli finansmanı sağlamaya davet ediyor.

RESMİ ADIM BEKLENİYOR
Hükümet, bu planların gerekli olduğunu kabul etmekle birlikte henüz resmi olarak fon ayırmadı. Parlamentonun mart ayında Almanya’nın borç frenini askıya almasının ardından serbest bırakılan milyarlarca dolardan, orduya, tank ve malzeme taşımaya imkan verecek köprü ve yollar gibi hayati altyapıya ve sivil savunmaya büyük miktarda harcama yapılmasına izin verilmesi bekleniyor.

ÖNEMLİ

İsrail Ve İran Uzatmayı Duyurdu

İran'daki eğitim kurumları tatil edilirken, İsrail'de olağanüstü hal ve kısıtlamalar 30 Haziran'a kadar sürdürülecek.

Trump’tan Barış Müjdesi Geldi!

ABD Başkanı Donald Trump, İran ve İsrail'in yakın zamanda anlaşacağını ve tarafların görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Daha Fazlası!