Altın Kaçakçılığına İhbar Ödülü Verilecek

HÜKÜMETİ HAREKETE GEÇİREN KAÇAKÇILIK SORUNU

Gana’daki altın sektöründe artan kaçakçılık ve kayıtdışı faaliyetlerin kamu maliyesine verdiği zarar üzerine hükümet gerekli adımları atıyor. Ülkede son beş yılda resmi ihracat verileri ile ticaret ortaklarının raporları arasında 229 metrik tonluk bir fark tespit edildi. Bu fark, yaklaşık 11.4 milyar dolarlık bir gelir kaybını ifade ediyor. Hükümet, altın kaçakçılığıyla mücadele amacıyla Gana Altın Kurulu Görev Gücünü kurdu. Görev gücünün tanıtımı ise Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

KAMU MALİYESİNİ KORUMANIN ÖNEMİ

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Mahama, ülkenin maden zenginliğini korumanın ulusal bir görev olduğunu dile getirdi. Ayrıca, yasa dışı faaliyetlerle mücadelenin başarısında halkın desteğinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Mahama, vatandaşların altın kaçakçılığına ilişkin bildirimde bulunmaları halinde ödüllendirileceklerini bildirdi. Mahama, şunları ifade etti:

“Eğer yasa dışı bir altın işlemini ihbar eder ve bu sayede altın ya da para ele geçirilirse, bunun yüzde 10’unu ödül olarak alacaksınız.”

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Papara Faaliyetlerine Devam Edeceğini Açıkladı

Elektronik para şirketi Papara, işlerini sürdüreceğini açıkladı. Kuruluş, faaliyetlerine devam etme kararı aldıklarını duyurdu.

Bursa’da Üzücü Olay: Baba Kızıyla Birlikte Hayatına Son Verdi

Bursa'da bir bina içerisinde 28 yaşındaki Kübra Aybey yatağında, babası 55 yaşındaki Nazmi Aybey ise çatı katında asılı halde ölü bulundu. Olayın ayrıntıları belirlendi.

Sanat Satışlarında Tarihi Rekor: Ekonomik Belirsizlik Sinyali Mi?

Küresel piyasalarda belirsizlik artarken, sanat eserlerine yönelim dikkat çekiyor. 2,2 milyar dolarlık işlem, büyük bir finansal krizin habercisi olabilir.

Ordu’da Kamyonet Şarampole Yuvarlandı: 6 Yaralı

Ordu'da bir kamyonet şarampole devrildi, kaza sonucunda durumu ağır olanlar da dahil 6 kişi yaralandı.

Marmara Ereğlisi Sahilinde Deniz Seviyesi Tedirgin Ediyor

Tekirdağ'da deniz suyu, kıyıdan 20 metre geri çekilerek dikkat çekti. Bu durum bölgedeki vatandaşlar arasında merak uyandırdı.