Altın Yükselişine Kısa Bir Ara Verdi

Altın, ekonomik ve jeopolitik belirsizlikler ile ABD’deki olası faiz indirimlerinin beklentisiyle tarihi zirvelere ulaşarak ilk kez ons başına 4 bin doları geçtikten sonra yatırımcıların karlarını realize etmesiyle birlikte yükselişine bir durak verme aşamasına geldi. Perşembe günü, altın tarihinde gördüğü rekor seviyeden bir nebze rahatlama sağladı. Yatırımcılar, hem ekonomik hem de jeopolitik belirsizlikler ve ABD’nin bu yıl devam etmesi beklenen faiz indirimleri sayesinde altın fiyatının ilk defa ons başına 4 bin doları aşmasının ardından karlarını realize etme yoluna gitti.

ATEŞKES VE REHİNE ANLAŞMASI

Çarşamba günü, İsrail ve Hamas, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Gazze için önerilen planın ilk aşaması olan ateşkes ve rehine anlaşmasını kabul etti. Bu gelişme, BM tarafından soykırım olarak nitelendirilen İsrail’in iki yıldır sürdürdüğü kanlı savaşın son bulmasına vesile olabilir.

JEOPOLİTİK RİSKLER AZALIYOR

Capital.com analisti Kyle Rodda, “İsrail ile Hamas arasındaki birinci aşama anlaşmasının önemini göz ardı edemezsiniz (çünkü) altının yükselmesinin nedenlerinden biri jeopolitik risklerdir, ancak yeni bir rekor kırdıktan sonra bu muhtemelen karları realize etmek için uygun bir mazeret” değerlendirmesini yaptı.

ONS ALTIN

Ons altın yeni güne 4040 dolardan başladı. Gün içerisinde en düşük 4001 dolara düşen altın, en yüksek 4042 doları gördü. Şu anda altın, 4039 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTIN

Gram altın ise 5417 liradan güne merhaba dedi. Gün içinde en düşük 5369 lira seviyesine gerileyen gram altın, en yüksek 5424 lirayı gördü ve şu an 5415 liradan alıcı buluyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.