AMBULANSIN ÖNÜNÜ KESELER HAKKINDA İŞLEM YAPILDI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa’da kalp krizi geçiren bir hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan ambulansın önünü kesip, 112 çalışanlarını darp eden kişilere karşı hukuki işlemlerin başlatıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerindeki açıklamasında, “Ambulansın önünü kesmek, ambulansa bilerek yol vermemek, ambulansın içine hasta var mı? diye bakmaya çalışmak zorbalığı asla ve asla kabul edilemez. Gereği yapılır.” şeklinde ifadelerde bulundu.
BULGULAR VE GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ
Sosyal medyada yer alan görüntüler doğrultusunda, Bursa’da kalp krizi geçiren hastaya müdahale etmeye çalışan 112 çalışanlarının darp edilmesi olayıyla ilgili olarak ambulans kamerasının kayıtlarının Emniyet birimleri tarafından incelendiği kaydedildi. Yapılan araştırmalar sonucunda ambulansın önünü kesen şüphelilerin S.Y. ve M.Y. olduğu belirlendi. Hastayla ilgilenen doktor ve Acil Tıp Teknisyeninin bulunduğu sırada ambulansın önünü keserek şoförü darp eden şüpheliler kısa sürede yakalandı.
Yakalanan şüphelilerden M.Y. tutuklanırken, S.Y. hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı. Bu durum, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların önüne geçilmesi gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.