Amedspor, Türk Bayrağı’na açıklık getirdi

AMEDSPOR’UN PAYLAŞIMINDAKİ TÜRK BAYRAĞI TARTIŞMASI

Amedspor’un MKE Ankaragücü maçı öncesi gerçekleştirdiği paylaşımda ‘Türk Bayrağı’ ile ilgili detaylar dikkat çekti. TFF 1. Lig ekiplerinden Amedspor’un, sezonun son maçı öncesi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Türk Bayrağı’nın kasıtlı bir şekilde silindiği öne sürüldü. Bu iddialar hızla gündem olmasının ardından, Diyarbakır temsilcisinden yeni bir açıklama geldi.

AMEDSPOR’UN AÇIKLAMASI

Kulüp, yaptığı resmi açıklamada, “Bahse konu görsel dikkatle incelendiğinde, bayrağın futbolcumuzun arkasında kalmasının tamamen tasarımsal yerleşimden kaynaklandığı açıkça görülecektir. Görsele herhangi bir sansür ya da silme işlemi yapılmamıştır” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, “Kulübümüzün resmi sosyal medya hesabından paylaşılan “Maça Doğru” temalı görsel, hafta sonu oynayacağımız karşılaşma öncesinde bazı sosyal medya hesapları tarafından çarpıtılarak, kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialarla gündeme getirilmektedir” denildi.

Kulüp, Amedspor’u hedef alan bu gibi yanlış bilgilendirmelerin, sadece kendilerini değil, sporun barış, eşitlik ve kardeşlik gibi temel değerlerini de tehdit ettiğini açıkladı. Amedspor, “Kurulduğumuz günden bu yana sporun birleştirici gücüne inanarak, her türlü ayrımcılığa, ırkçılığa ve nefret söylemine karşı duruyoruz. Bugün de aynı duruşla, kulübümüzü hedef alan bu tür asılsız iddialara karşı tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı ve gerekli yasal süreçleri başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” şeklinde belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstihdam Koruma Desteği Açıklandı: 3 Bin 500 Lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, imalat sektöründeki işletmelere, sigortalı çalışan sayılarını korumaları karşılığında kişi başına 3 bin 500 lira destek verileceğini duyurdu.

Balıkesir’de Gizemli İHA Düşüşü Gerçekleşti

Manyas'ta kaynağı bilinmeyen bir insansız hava aracı, boş bir alana düştü. Çiftçiler tarafından bulunan İHA, incelenmek üzere Ankara'ya ulaştırıldı.

Sadettin Saran İfadesini Tamamladı: İki Saat Süreyle Verdi

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uyuşturucu soruşturması kapsamında yaklaşık iki saat ifade verdi.

Mersin Aralık’ta Türkiye’nin En Sıcak İliği Oldu

Mersin, son beş günde 20 dereceye ulaşarak sıcaklıkta öne çıktı. Bu durum, Aralık ayında yaz havası yaşanmasına neden oldu.

Perakende Ticaret İhlallerinde Ceza Miktarları Artış Gösterdi

Ticaret Bakanlığı, perakende ticaret ihlallerine karşı caydırıcı yeni idari para cezaları belirledi. Yüzde 25,49 oranında artacak cezalar, 1 Ocak 2026'dan itibaren uygulanacak.