Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin konser harcamalarına yönelik olarak ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “denetim görevini ihmal” suçlamalarıyla İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni isteminde bulundu. Bu talep, iddianamenin hazırlanmasının ardından gerçekleştirildi.
İFADEYE HAZIRIZ
Soruşturma talebinin ardından Mansur Yavaş, konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı. Yavaş, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma yürütmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan izin almasına gerek yoktur. Çağırırlarsa, gönüllü olarak ifadeye vermeye hazırız” şeklinde belirtti.
154 MİLYON LİRALIK ZARAR İDDİASI
Yapılan incelemelere bakıldığında, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından hazırlanan tevdii raporu, MASAK ve Sayıştay incelemeleri ile bilirkişi raporlarında, ABB’nin 32 konser hizmet alımında toplamda 154 milyon 453 bin 221,60 lira zarara uğratıldığı tespit edildi. Bu soruşturma çerçevesinde, 23 Eylül’de eski belediye bürokratları ve şirket yetkilileri dahil olmak üzere 14 şüpheli, “görevi kötüye kullanma” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından gözaltına alındı.
TUTUKLANAN VE SERBEST BIRAKILAN ŞÜPHELİLER
Emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Bu süreçte, 5 şüpheli, “zimmet” ve “kamu kurum veya kuruluşların ihalesine fesat karıştırmak” suçlamasıyla tutuklanırken, 9 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma tamamlanarak 5’inin tutuklu olduğu 14 sanık için “nitelikli zimmet” suçundan 7 yıl 6 aydan 31 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlanmıştı. Hazırlanan 59 sayfalık iddianame, Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletildi.
then "Add to Home Screen"