Ankara’daki kritik toplantıda ‘cep’ sürprizi

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Türk Büyükelçileri Ankara'daki JW Marriott Otel'de kritik bir toplantıda bir araya geldiler.

Ankara'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in katıldığı Büyükelçiler Konferansı'nda cep telefonlarının toplanması dikkat çekti.

Ankara'da 3 gündür devam eden 7. büyükelçiler Konferansı şu dakikalarda kritik bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Konferans kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Türk Büyükelçileri JW Marriott Otel'de bilgilendirecek.

Hürriyet 'ten Zeynep Şafak'ın haberine göre toplantı öncesinde bir ilke imza atılarak  konferansta büyükelçilerin telefonları salonun girişinde toplandı ve zarflara konuldu.

Dışişleri Bakanlığı'nda 2012'nin mart ayında yapılan ve Fidan ve Güler'in de katıldığı Suriye konulu toplantının ses kaydının internete sızdırılması büyük yankı uyandırmış. Sonrasında Dışişleri Bakanlığı'na girişlerde misafirlerin cep telefonun toplaması uygulamasına gidilmişti.

Önceki yıllarda Büyükelçiler Konferansı'ndan Fidan'ın katıldığı kata gazeteci alınmazken bu yıl sadece jammer çalıştırıldı ancak gazetecilerin katta dolaşması engellenmedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Askerlikte Yeni Uygulama Detayları Açıklanıyor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 3 çocuklu ailelerin 1, 4 çocuklu ailelerin 2 çocuğunun istedikleri yerde askerlik yapabileceğini duyurdu.

Suriye’de DEAŞ’a ABD’den Sert Yanıt Başlatıldı

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, 13 Aralık'ta gerçekleşen silahlı saldırıya karşılık Suriye'de Şahin Gözü Operasyonu'nu başlattıklarını ve 70'ten fazla hedefin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Borsa İstanbul’da Hisse Senetleri ve Döviz Artış Gösterdi

BIST 100 endeksi haftalık olarak yüzde 0,27 artışla 11.341,90 puana yükseldi. Altın fiyatları da 24 ayar külçe altın gramının 5.958 liraya çıkmasıyla birlikte yükseldi.

Kars Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Gözaltına Alındı

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir profesör, sosyal medyada ayrımcı içerikler paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sakarya’da 37 Mahallede Şap Karantinası Uygulaması

Karasu'da üç mahallede şap hastalığı belirlendi. Hastalığın yayılmasını önlemek için 37 mahallede hayvan hareketleri durdurulup karantina süreci başlatıldı.