ANADOLU’DA HIRSIZLIK ŞEBEKESİNE OPERASYON
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, inşaat alanları, iş yerleri ve elektrik trafolarından malzeme ile kablo çalan şüphelilerin yakalanması amacıyla yeni bir çalışma başlattı. Üç aylık teknik ve fiziki takip gerçekleştirildikten sonra, Ankara merkezli Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı, bu operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.
ŞÜPHELİLERİN ADRESLERİNDE ARAMA YAPILDI
Arama yapılan 19 farklı adreste, şüphelilere ait 2 ruhsatsız av tüfeği ve 50 fişek ele geçirildi. Öte yandan, şüphelilerin hırsızlık yapacakları yerlerde önceden keşif yaptıkları, tanınmamak için kar maskesi kullandıkları ve yakalanmamak adına kullandıkları araçların plakalarını söktükleri belirlendi. Çaldıkları malzemeleri önceden anlaştıkları satıcılara teslim etmek için şehir merkezinden uzak bölgeleri tercih ettikleri de ortaya çıktı.
TUTUKLAMALAR VE ZARAR MİKTARI
22 farklı olayda etkili olan çetenin, toplamda 21 milyon lira zarara yol açtıkları belirlendi. Gözaltına alınan 10 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu şüphelilerden 9’u, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.