OTEL MÜŞTERİSİ TATİLİNDE SORUN YAŞADI
Serik ilçesindeki Boğazkent bölgesinde konaklayan Cenk Bilge, odasındaki bozuk klimanın tamir edilmesi için otel yetkililerinden yardım istedi. Ancak sorunun çözülmemesi üzerine yatağını otel restoranına taşıdı ve bu durumu sosyal medyada paylaştı. Otel yetkilileri daha sonra Cenk Bilge ile iletişime geçerek klima sorununu çözdü.
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATTI
Cenk Bilge’nin yaşadığı olayın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri harekete geçerek olayı incelemeye aldı. Bugün otelde yapılan inceleme ve denetleme ile ilgili detaylar incelenmeye devam ediyor.
MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİNE ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ
Otel yetkilileri, Cenk Bilge’nin yaşadığı memnuniyetsizlik durumuna hızlı bir şekilde müdahale ederek klima sorununu çözdü. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan otel yetkilileri, olayı çözüme kavuşturmak adına gerekli adımları atmış oldu.