Arap uçakları Sana’yı vurdu: 40 sivil öldü

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçakları, saldırıların altıncı gününde Yemen'in başkenti Sana çevresindeki Scud füze mevzileriyle vurdu.

Bombardıman sırasında meydana gelen ve kameralar tarafından saniye saniye görüntülenen patlamalarda 40 sivil hayatını kaybetti.

El Arabiya'nın haberine göre, dün gece  Arap koalisyonuna bağlı hava unsurlarının Husilere yönelik yaptığı hava saldırıları altıncı gecede yine başkent Sana'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile füze bataryaları üzerinde yoğunlaşırken, ülkenin kuzeyinde bir mülteci kampına füze düşmesi sonucu en az 40 sivil hayatını kaybetti.

Bu arada Mısır donanmasına bağlı savaş gemileri de ülkenin güneyindeki Aden Limanı'nı bombalarken, Husilerin Aden'e ilerlediği haberleri geliyor.

Husilerin geçen ay başkent Sana'yı ele geçirmesinden sonra Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi kısa bir süre önce Aden'e kaçmıştı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

2026 Süper Kupa’ya Katılacak Takımlar Açıklandı

Galatasaray Süper Lig şampiyonu olurken, Fenerbahçe ikinci sırayı elde etti. Türkiye Kupası finalistleri Konyaspor ve Trabzonspor, Süper Kupa'da yarışacak.

Saab İçin Tarihin Son Perdesi Açılıyor

Saab'ın 1947'den beri faaliyet gösteren Trollhättan fabrikası kapanıyor. NEVS, üretim durdurma kararı alarak mevcut prototipler ve ekipmanları satışa sunacak. Emily GT projesi de iptal edildi.

Trabzonspor Finale Yükseldi: Ernest Muçi’nin Harika Golü

Trabzonspor'un kiralık oyuncusu Ernest Muçi, Türkiye Kupası yarı finalinde Gençlerbirliği'ne karşı son dakika golüyle takımını finale yükseltti.

Ernest Muçi Geleceği Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Trabzonsporlu Ernest Muçi, Gençlerbirliği'ne karşı son dakika golü attı ve kariyeriyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Ukrayna Ligi’nde Shakhtar Donetsk Şampiyonluğu Kutladı

Shakhtar Donetsk, hava saldırısı uyarıları nedeniyle üç kez kesilen maçta Obolon Kyiv'i 3-1 yenerek önemli bir galibiyet elde etti.