Ateş altında hayat mücadelesi başladı! Ekmek kavgası sıcakta sürüyor

DOMATES TARLASINDA MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN ZORLU MÜCADELESİ
Elazığ’ın Alatarlar köyünde bulunan 3 bin dönüm domates tarlasında hasat devam ediyor. Tarlada çalışan mevsimlik tarım işçileri, kavurucu sıcak altında ekmek mücadelesi veriyor. Sabah 05.00’ten akşam 18.00’e kadar mesai yapan işçiler, güneşin altında domates topluyor ve ekmek paralarını kazanmaya çalışıyor. Yevmiye usulüyle çalışan işçiler, zorlu koşullara rağmen verdikleri emekle geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

İŞÇİLERİN ZORLUK VE DETERMİNASYONU
Erhan Arıkboğan, işçilerin zorlu şartlara rağmen emeklerini sürdürdüğünü belirterek, “İşçiler buraya gelip 800 liraya çalışıyor. Zorlanıyorlar ama çalışmak için mecburlar. Sıcak olduğu için biraz zorlanıyoruz ama yapacak bir şey yok” dedi. Suat Kaya ise, “Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz 800 lira yevmiye alıyoruz. Ekmek parası için güneşin altında çalışıyoruz. Çalışmazsak eğer aç kalırız” şeklinde zorluğu dile getirdi. Ateş Kıran da, “Sabah saat 06.00’da kalkarak tarlaya geliyoruz. Okul için burada çalışıp para biriktiriyorum” şeklinde mücadelelerini anlattı.

SICAK HAVA VE AİLELERİ İÇİN ÇALIŞMAK
Mevsimlik tarım işçileri, ailelerinin geçimini sağlamak ve çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak amacıyla zorlu şartlara katlanarak tarlada çalışmaya devam ediyor. Sıcak hava altında, güneşin altında uzun saatler çalışan işçiler, aldıkları yevmiyeyi yetecek kadar bulamamanın zorluğunu yaşıyor ancak kararlılıkla mücadelelerini sürdürüyorlar.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.