İLK MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Atılım Üniversitesi, 2019 yılında kurulan Tıp Fakültesi’nin ilk öğrencilerini mezun etti. Açıklamaya göre, üniversitenin birinci dönem doktor adayları Ankara İncek Kampüsü’nde düzenlenen 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile uğurlandı. Törene Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, mütevelli heyet üyeleri, Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, rektör yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Coşku ve gurur dolu anların yaşandığı törende öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinçlerini kutladı, aileler ise bu anları alkışlarla destekledi.
REKTÖR ERYILMAZ’DAN TEŞEKKÜR VE VURGULAR
Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’ın mezuniyet töreninde yaptığı konuşmaya yer verildi. Eryılmaz, mezun olan öğrencilerin başarılarında büyük katkısı olan ailelere teşekkür etti. Üniversite mezuniyetini yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelendiren Eryılmaz, “Bugün alacağınız diploma, gösterdiğiniz çabaların, size verilen emeklerin, elde etmiş olduğunuz kazanımların çok önemli ve değerli bir çıktısı niteliğinde. Atılım Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim deneyimi yaşayabilmeleri, mezuniyet sonrası kariyerlerine daha iyi hazırlanabilmeleri için düşünüyor, çalışıyor ve üretiyoruz.” dedi.
YENİ BİNALAR VE ÖĞRENCİ PROJELERİ
Yeni Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının hizmete girdiğini hatırlatan Eryılmaz, bu yeni binanın üniversiteye kazandırılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti. Eryılmaz, geride kalan akademik yılda üniversitenin öz kaynaklarıyla 80’i aşkın öğrenci projesinin desteklendiğini belirtirken, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen 39 öğrenci projesi ile bir rekora imza atıldığını ifade etti. “Biliyoruz ki, üniversite eğitimini farklı kılan en önemli hususlardan birisi araştırma ve araştırma yaparak öğrenmektir.” ifadesini kullandı.