Aykut Kocaman: Önceliğim Fenerbahçe

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ozan ve Valbuena ile ilgili kendisine gelen eleştirilere sert bir yanıt verdi.

Fenerbahçe’nin Trabzon deplasmanından 1 puanla dönmesi, teknik direktör Aykut Kocaman’a yönelik eleştirilerin tavan yapmasına sebep oldu. Ozan Tufan’ı kadro dışı bırakan Kocaman’ın, bu bölgede Hasan Ali’yi kullanması, skora en çok katkı yapan isim olan Valbuena’yı bir defa daha yedek soyundurması hocaya olan tepkileri körükledi. Ancak tecrübeli teknik adam “Benim önceliğim her zaman Fenerbahçe” diyerek duruşundan taviz vermeyeceğini vurguladı. Ozan’a açık cephe alan Kocaman, yaptığı asistle beraberliği getiren Valbuena’nın maçlara kulübede başlamasıyla ilgili tepkilere kulak tıkarken “Kimse kişisel kaprislere teslim olmamızı beklemesin” diyerek tavrını ortaya koydu.

Teknik direktörlük kariyeri boyunca, isimlere değil hak edenlere forma verdiğini belirten Kocaman “Her takımın bir oyun kurgusu, disiplini vardır. Oyuncular da buna uymak zorundadır. Futbolda başarı ancak bu şekilde mümkün olur. Bizden beklenen Fenerbahçe’yi hak ettiği yere, zirveye taşımamız. Gereken neyse yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Şampiyonluğa ulaşacağımızdan da şüphemiz yok” sözlerini kullandı. Kocaman taviz vermeyeceğini böyle dile getirirken dün beklenmedik bir gelişme oldu. Sarı-lacivertli yönetim Ozan Tufan’la bir görüşme yaptı. Görüşme sonrasında millî futbolcunun ara transferde takımdan ayrılmamasına karar verildi. Oyuncuya af geleceği konuşulurken Kocaman’ın bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu oldu.

Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe dergisindeki makalesinde duygusal bir yazı kaleme aldı. Şubat ayının kendisi için birçok ilki barındırdığını hatırlatan Yıldırım, 20 yıl önce bir şubat ayında başkan seçildiğini hatırlatırken, 3 Temmuz sürecinde de ilk duruşmanın yine şubat ayında yapıldığını vurguladı. Başkan, forma sponsorluk anlaşması için ise “Mehmet Ali Aydınlar’a ticarî hiçbir karşılık beklemeden göreve icabet ettiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Söz konusu Fenerbahçe ise geri kalan her şey bizim için teferruattır” diyerek tartışmalara noktayı koydu.

TÜRKİYE

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.