AYŞE BARIM HAKİM KARŞISINDA
Menajer Ayşe Barım, gündemdeki yerini koruyor. Bugün, Gezi Parkı protestolarıyla bağlantılı olarak yargılanan Ayşe Barım, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifadesini verdi. Savcının, Barım’ın tutukluluk halinin devamını istediği davada ara karar alındı.
TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI
Barım’ın tutukluluğuna devam kararı verildi ve bir sonraki duruşma 1 Ekim’de gerçekleşecek. Duruşma sırasında Barım’ın, “Benimle ilgili tüm iddialar asılsızdır. Bu iddiaları sosyal medyada kimliği belirsiz kişiler yaymıştır.” şeklindeki ilk sözleri dikkati çekti.
30 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Ayşe Barım, 27 Ocak 2025’te tutuklanmış ve hakkında 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Barım’a yöneltilen suçlama, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım’ olarak belirlendi.
Savcılık, Barım’ın Gezi sürecinde sanatçıları organize ederek eylemlere katkı sağladığını, medya aracılığıyla kamuoyunu yönlendirdiğini ve bu eylemlerin planlamasında etkili olduğunu öne sürüyor. İddianamede, Barım’ın kurucusu olduğu ID İletişim şirketinin faaliyetlerinin ise ‘etki ajanlığı kastını ortaya koyduğu’ ifade edildi. Barım hakkında 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Serenay Sarıkaya, Hande Erçel, Birce Akalay, Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Hakan Kurtaş, Zerrin Tekindor, Ezgi Mola ve Merve Dizdar gibi ünlü isimler, Çağlayan Adliyesi’nde Barım’ı destekleme amaçlı olarak yer aldı.
SAĞLIK DURUMU CİDDİ ŞEKİLDE KÖTÜLEŞTİ
Ayşe Barım’ın avukatları, müvekkillerinin cezaevinde hayati risk taşıyan sağlık problemleri ile karşı karşıya olduğunu belirterek tahliye talebinde bulundu. Kalp ve beyinle ilgili dokuz farklı ciddi rahatsızlığı bulunduğu belirtilen Barım’ın, son altı ay içinde cezaevinde defalarca bayıldığı ifade ediliyor. Daha önce 20 ve 30 Mayıs tarihlerinde yapılan tahliye başvuruları mahkemece reddedildi. 5 Haziran’da Barım’ın hücresinde yeniden bayılmasının ardından avukatları 11 Haziran’da bir kez daha tahliye talep etti. Talepte, ‘ani ölüm riski’ bulunduğu ve cezaevi koşullarının Barım’ın sağlık durumunu kritik şekilde etkilediği vurgulandı.