YENİ GELİŞMELER
Küçükçekmece’de cinayete kurban giden ve cesedi bavul içerisinde yol kenarına bırakılan Ayşe Tokyaz ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Tokyaz’ın kardeşi Esra Tokyaz’ın emniyet ifadesini zanlı Cemil Koç ile paylaşan bir tutuklu iki polis memurunun yargılanmasına devam ediliyor. Davada, sanıkların sekizer yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı belirtilirken, hakim duruşmada tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanığın ise adli kontrol hükmünün devamına karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 19 Kasım’a erteledi.
CİNAYETİN SEBEPLERİ
İstanbul’da hemşirelik eğitimi alan 22 yaşındaki Ayşe Tokyaz’dan haber alamayan ikiz kardeşi Esra Tokyaz, kayıp başvurusunda bulunmuş ve Cemil Koç’tan şüphelendiğini dile getirmişti. Yapılan araştırmaların ardından kayıp olan Tokyaz’ın cesedinin parçalanmış halde bir valiz içinde bulunduğu açıklanmıştı.
Koç’un, yaş farkı nedeniyle evlenmek istemeyen Tokyaz’ı ikna etmeye çalıştığı ve bu sebeple genç kadını evine çağırarak alıkoyduğu iddia ediliyor. Ayşe Tokyaz’ın cinayetiyle ilgili soruşturma başlatılmış, ifadelerin şüpheliye sızdırıldığı gerekçesiyle iki polis memuru tutuklanmıştı. Savcılığa ifade veren Esra Tokyaz, zanlı eski polis memuru Cemil Koç’un kendisini arayarak hakkında verdiği ifadeden haberdar olduğunu ifade etmişti. Emniyet ise bilgiyi paylaşanların tespit edilmesi için çalışmalara başlamıştı. Yapılan inceleme sonucunda, Malatya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları Necdet Ç. ve Zülfü B.’nin sisteme girip Cemil Koç’un bilgilerini sorguladığı tespit edildi.