İHALELER İÇİN KONKORDATO İLANI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş ve Esenyurt belediyelerine yönelik yaptığı operasyon kapsamında suç örgütü lideri olarak gözaltına alınan ve tutuklandıktan sonra etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edilen Aziz İhsan Aktaş, sahip olduğu şirketler için konkordato ilan etti. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Aktaş’ın sahibi olduğu İçkale Taşımacılık şirketine bir yıllık kesin mühlet verdi. Mahkemeye sunulan kona raporuna göre, şirketin toplam borcu 2.3 milyar TL olarak belirlendi. Bu borcun bir bölümünün bankalara ait olduğu bilgisi edinildi. 11 Temmuz tarihinde mahkemenin verdiği karar ile şirkete yönelik haciz işlemleri durduruldu.
TAŞIMA ARAÇLARI VE GÜNCEL BORÇLAR
İçkale Sosyal Hizmetler Taşımacılık bünyesinde “Kıymet Ana”, “Havva Ana” ve “Yeni Yüzyıl” adında petrol ile petrol ürünleri taşıyan gemiler bulunuyor. Aktaş’ın diğer şirketi olan Elif LPG için ise İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, 12 Temmuz’da iki aylık ek süre tanıdı. 1.5 milyar TL borç yükü bulunan bu şirket, Avrupa’nın en büyük akaryakıt istasyonunu işletiyor.
SUÇ ORGANİZASYONU SORUŞTURMASI
Aziz İhsan Aktaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da gözaltına alındığı “belediye başkanları ile yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri kendi firmalarına aldıran çıkar amaçlı suç örgütü kurma” soruşturmasında suç örgütü lideri olmakla suçlanıyor. Soruşturma çerçevesinde Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat dahil 46 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, başka bir soruşturma nedeniyle görevden alınarak tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer de gözaltı kararı verilenler arasında yer alıyor.
BİLGİNAY ŞİRKETİ VE FAALİYET ALANLARI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 13 Ocak’ta başlattığı soruşturmada gözaltı kararlarına sebep olduğu iddia edilen Bilginay adlı şirketin Aziz İhsan Aktaş ile bağlantısı olduğu öne sürülüyor. 2007 yılında Antalya’da kurulan şirketin yönetimine 2014’ten itibaren Ramazan Aktaş ve Özkan Aktaş’ın girdiği bildiriliyor. Şirket, 2015’te merkezini Ankara’ya taşıdı ve yönetiminde Aktaş soyadlı kişilerin yer aldığı kaydedildi. Bilginay, Haziran 2024’te 750 milyon lira sermaye artırımında bulunmuştu. Şirket, araç kiralama, bakım onarım ve personel temini gibi pek çok alanda hizmet veriyor. Hizmet verdikleri kurumlardan bazıları ise TBMM, Yargıtay ve Türk Hava Yolları olarak sıralanıyor. Şirketin kendi web sitesinde, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), İETT, Elektrik Üretimi Anonim Şirketi (EÜAŞ), İGDAŞ, DİSKİ, TEİAŞ, BASKİ, KASKİ, Ordu Kamu Hastaneleri Birliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Diyarbakır Kamu Hastaneleri, Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği, Şanlıurfa Kamu Hastane Birliği, Balıkesir Kamu Hastaneleri” gibi birçok kuruma hizmet sağlandığı belirtiliyor. Ayrıca, Bilginay şirketinin hizmet sunduğu belediyeler arasında Adana Büyükşehir, Trabzon Büyükşehir, Aydın Büyükşehir gibi birçok başka belediye de bulunuyor.
then "Add to Home Screen"