AZİZ YILDIRIM’DAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI
Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, son günlerdeki gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı. Erken seçim çağrısı yapan Yıldırım, adaylık iddiaları hakkında düşüncelerini dile getirdi. “Sorumluluk üstlenmekten kaçmadım, kaçınmam” diyen Yıldırım, adaylık konusundaki şartlarını ise şu sözlerle ifade etti: “Hatırlanacağı gibi mevcut yönetim, benim de içerisinde bulunduğu seçim yarışında 16.464 oy alarak göreve seçilmiştir. Buna rağmen, eğer camiamız, hali hazır durum karşısında benim sorumluluk üstlenmem gerektiğini düşünüyor ise, seçilmiş mevcut yönetimin aldığı oydan 1 fazlasını gösteren bir belge ile bu çağrısını somutlaştırmalıdır.”
FENERBAHÇE’NİN ASIL MESELELERİ
Yıldırım, açıklamasında Euroleague Kupası’nı kazanan Fenerbahçe Beko’yu tebrik ederek şunları söyledi: “Basında ve sosyal medyada adımın geçtiği haberler ve türlü spekülasyonların bilgim ve iradem dışında gerçekleştiğinin kamuoyunca bilinmesi ve söz konusu spekülasyonlara son verilmesi amacıyla bir açıklama yapmak zorunlu olmuştur.” Yıldırım, Fenerbahçe’nin mevcut meselelerinin sadece kazanılamayan kupalar değil, kaybolan direnç, umut ve sıradan bir spor kulübü olmaya razı olunması olduğunu belirtti. “Fenerbahçe, hiçbir yenilgiyi peşinen kabullenmez ve liderlik dışında hiçbir durumu başarı olarak kendisine yakıştıramaz” ifadelerini kullandı.
KONGRE İÇİN HIZLI ADIM
Aziz Yıldırım, yönetimlerin başarısını değerlendirecek olanın kongre üyeleri ve taraftarlar olduğunu vurguladı. Yönetimin Eylül ayında bir kongre yapma niyetini açıkladığını söyleyerek, “Şayet bir kongre yapılacak ise bunun gecikmeksizin, Eylül ayına kalmadan yapılmasının doğru olacağı” düşündüğünü belirtti. Yıldırım, kulübün uzun yıllar süren şampiyonluk hasretini dindirmek için yeniden kulüp başkanlığına yönelik çağrılara yanıt verme ihtiyacı hissettiğini ifade etti.
SORUMLULUK VE DEMOKRATİK MEŞRUİYET
Yıldırım, kulüp demokratik yapısına bağlı kaldığını ve “sorumluluk üstlenmekten kaçmadım, kaçınmam” dedi. Mevcut yönetimin aldığı oydan daha fazla bir oyla kendisine çağrı yapılması gerektiğini belirten Yıldırım, bunun ardından tüm varlığıyla Fenerbahçe için mücadele edeceğini vurguladı. “Çünkü darağacında olsak da bizim ilk sözümüz de son sözümüz de Fenerbahçe’dir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
then "Add to Home Screen"