BAE Savunma Bakanlığı: Hava Saldırısına Müdahale Başarılı

BAE SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

BAE Savunma Bakanlığı, İran yönünden gelen füzeler ve kamikaze İHA’lara yönelik bir müdahalede bulunulduğunu bildirdi. Açıklamada, bölgede yankılanan patlama seslerinin hava savunma sistemleri ile kamikaze İHA’ların durdurulmasından kaynaklandığı belirtildi. Hava savunma sistemlerinin, bu saldırılar karşısında tüm füzeleri ve kamikaze İHA’ları etkisiz hale getirip getirmediği konusunda ise herhangi bir bilgiyi paylaşılmadığı aktarıldı.

SOSYAL MEDYADA YAYILAN GÖRÜNTÜLER

Sosyal medya platformlarında yer alan görüntülerde, Dubai Marina Kulesi’nin en üst katlarında dumanların yükseldiği görülüyor. Söz konusu görüntülerin hızla yayılmasının ardından Dubai Medya Ofisi durumu doğrulayan bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre, hava savunma sistemlerinin müdahalesi sonucunda kamikaze İHA’nın Dubai Marina Kulesi’nin dış yüzeyine zarar verdiği ve olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı ifade edildi.

MÜDAHALE SONUCU YAŞANAN TRAJEDİ

Dubai Medya Ofisi, “23 Marina” isimli gökdelende meydana gelen patlamaya ilişkin bir açıklama yayımladı. Dubai Marina bölgesindeki patlamanın, bir hava saldırısına yapılan başarılı müdahale sırasında ortaya çıktığı kaydedildi. Açıklamada, “Müdahale sırasında Dubai Marina’daki bir kulenin cephesinde küçük bir kaza meydana geldi” denildi. Ayrıca müdahale sonucunda etkisiz hale getirilen nesnenin enkazının Al Barsha bölgesinde bir araca düşerek, aracın sürücüsü olduğu belirtilen Pakistan vatandaşı bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Göztepe Son 5 Maçta Galibiyet Hasreti Çekiyor

Göztepe, Süper Lig'in 25. haftasına 42 puanla başlarken, son 5 maçında galibiyet almayı başaramadı.

İsrail: Hamaney’in Halefine Açık Hedefimiz Var

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları 9. gününe ulaşırken, İsrail yetkilileri Hamaney'in haleflerini hedef aldıklarını açıkladı. Olaylarla ilgili anlık güncellemeler sürüyor.

Trenlerde Ek Seferlerle Kapasite Artışı Sağlanacak

Ramazan Bayramı dolayısıyla trenlerde ek seferler ve kapasite artırımı uygulanacak. Yolcuların rahat bir yolculuk yapması hedefleniyor.

Meclis’te Haftaya İki Kritik Bilgilendirme Yapılacak

Milli Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanı, TBMM Genel Kurulu'nda ABD ve İsrail'in İran'a yönelik operasyonları hakkında bilgi verecek.

İmamoğlu Yolsuzluk Davasında İlk Duruşma Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasında tutuklu Ekrem İmamoğlu dahil 402 sanık, yarın mahkemeye çıkacak. İddianamede İmamoğlu'na 2 bin 352 yıla kadar ceza talep ediliyor.