DEVLET BAHÇELİ’NİN KONUŞMASI
Devlet Bahçeli, partisinin ‘Siyaset ve Liderlik Okulu’ öğretim yılı açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor. TBMM’nin İsrail oturumuna ilişkin, “TBMM’nin aldığı karar yerindedir” ifadesini kullanıyor. Bahçeli, yaptığı konuşmada, alınan kararların toplum için hayırlı olacağını belirtiyor. “Toplantının sonuçları hayırlı olacak” diyerek, tüm bu gelişmelerin Türkiye’nin değerli milletvekillerine ve ilgili bakanlıklara fayda sağlayacağını vurguluyor.
SİNAN ATEŞ DAVASININ GÜNDEME GELİŞİ
Sinan Ateş davasıyla ilgili olarak, “Dava yargı unsurlarıyla devam etmiştir. 1. aşaması sonuçlanmıştır. Yargının kararına saygı duyarız” diye belirtiyor. MHP’nin sorgulanması ve kötülenmesi için gösterilen çabaları ise kınadığını ifade ediyor. Bahçeli, bu toplantıda değişik unsurların yer aldığını, MHP’nin sorgulanmasını sağlamak isteyen kişilerin telkinde bulunduklarını aktarıyor. Türk adaletinin bu tür yaklaşımlara müsaade etmemesi gerektiğini belirtiyor.
MECLİS’TE NORMALLEŞME VURGUSU
Bahçeli, MHP’nin genel başkanı olarak Cumhur İttifakı ve Türk milletinin cumhurbaşkanının çağrısına adım atmanın kendisine düşen bir görev olduğunu söylüyor. “MHP bir adım atmazsa diğerlerinden bir şey beklemek doğru olmaz” ifadeleriyle, partinin üzerindeki sorumluluğu hatırlatıyor. Terör örgütü PKK’nın uzantılarına yönelik eleştirilerini sürdürerek, Meclis resepsiyonunda farklı siyasi partilerin bir araya gelmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getiriyor. MHP’nin bu tür kısır söylemlerle sıkıştırılmasının doğru olmadığını belirtirken, Türkiye’nin meselelerine odaklanılması gerektiğini vurguluyor.
Bahçeli, Türkiye’nin çevresindeki ateş çemberine dikkat çekerek, “Ateşi kızdırmasınlar” şeklinde uyarıda bulunuyor ve seçimden ziyade ulusal meselelere yönelik hareket edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.