ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR’IN AÇIKLAMALARI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin petrol üretiminin hızla devam ettiğini vurgulayarak, yeni keşifler için kuyu kazma hedeflerinin olduğunu belirtti. Bakan Bayraktar, üretimi arttırırken aynı zamanda yeni keşiflere de önem verdiklerini ifade etti.
Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji bağımsızlığını güçlendirmek adına 2026 yılında günlük 20 milyon metreküp petrol üretimine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Bu üretim sayesinde, ülkenin doğal gaz ihtiyacının önemli bir kısmını kendi kaynaklarıyla karşılamayı planladıklarını dile getirdi.
DOĞAL GAZ ÜRETİMİ VE HEDEFLENEN ÜRETİM MİKTARI
Bakan Bayraktar, “2026’nın ortasında günlük 20 milyon metreküp üretime çıkacağız. Dolayısıyla 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını kendi gazımızla Sakarya’dan karşılamış olacağız” açıklamasında bulundu. Bu doğrultuda, Türkiye’nin enerji arzının güçlenmesi ve doğal kaynaklarının verimli kullanımı için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.